İlçe Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 20.9.2018 12:49:46 - Okunma Sayısı:1493 defa okundu.

Kaymakam Abdullah Akdaş’dan Sivil Toplum Kuruluşlarına Sitem…

Eğirdir İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı bugün saat 09.30’da Yazlık Askeri Gazino Toplantı Salonunda yapıldı.

Kaymakam Abdullah Akdaş Başkanlığında yapılan İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Şube Müdürü Gönül Şahin,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal, Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Can Altay, kurum ve kuruluş müdürleri ile Okul Müdürleri katıldı.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu bir konuşma yaptı. Armutoğlu, ‘Eğitim stratejik bir alandır. Bizler de eğitimde eksikliklerimizi görerek, özellikle de bilim ve teknolojiyi yakalayarak gidereceğiz” dedi.

2017 - 2018 ÖĞRETİM YILINDA 266 KURS AÇILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun konuşmalarının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal, 2017-2018 öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslar ile ilgili bir sunum yaptı. Şanal, 2017 - 2018 Öğretim yılında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi tarafından 91 adet Mesleki kurs, 107 adet genel kurslar ve 68 adet de Okuma-Yazma kursu olmak üzere toplamda 266 kurs açıldığın ifade etti.  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal, kurslara katılan kursiyerlerden, 2 bin 702 kadın ve bin 784 erkek olmak üzere toplamda 4 bin 486 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

KAYMAKAM ABDULLAH AKDAŞ’DAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA SİTEM…

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısında daha sonra bir konuşma yapan ve toplantıya katılmayan Sivil Toplum kuruluşlarına adeta sitem eden Kaymakam Abdullah Akdaş şunları söyledi:

"Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2017-2018 öğretim yılında açmış oldukları kursları hep beraber gördük ve mutlu olduk. Kurumum ve şahsım adına emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bu toplantımızda Sivil toplum kuruluşlarından hiç kimseyi göremiyorum. Ziraat Odası, Esnaf Odası, Esnaf ve Kefalet, Şoförler Odası nerede bu arkadaşlar. Eğirdir’in sorunlarıyla, ihtiyaçlarıyla  ilgilenmesi gereken Eğirdir’e yön verecek Sivil Toplum Kuruluşları veya mesleki kuruluşların bu toplantılara gelmesi çok önemli. Çünkü onların da fikirlerini almak, onların üyelerinin  ihtiyaçlarını dinlemek bizim için çok önemli” diyerek bundan sonra yapılacak olan toplantılarda Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılmasının önemini vurguladı.

Eğitimin yaygın ve örgün olarak devam ettiğini konuşmalarında dile getiren Kaymakam Akdaş, "Örgün eğitim Pazartesi günü başladı. Ama yaygın eğitimimiz hiç kapanmaz. Onların yaz tatilleri yoktur.  Dolayısıyla 7 gün 24 saat görevdeler” dedi.

Konuşmalarında teknolojiyi çok önemsediğini ifade eden Kaymakam Abdullah Akdaş, “Ülkemizde yetişmiş eleman olması çok önemli. Geçtiğimiz yıl yazılım kursu açmıştık. Bunun bu yıl da 4.,5., 6., 7. ve 8’nci sınıflarda devam etmesini istiyorum. Ülkemiz için, memleketimiz için ve dünya rekabeti için çok önemli. Bu yazılımların menşeli olması, kodlarının Türk menşeili olması çok önemli. Dünya çapında yazılımların pazarlanması çok önemli. Bunu Hindistan, Japonya, Danimarka, Kore yapıyor. Onlar bu işleri başarabilmişlerse bizim insanımızın onlardan hiçbir farkı yok. Biz de yapabiliriz” dedi.

SANATSAL FAALİYETLER DEVAM EDECEK…

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısında bu yıl da Sanatsal Faaliyetlerin devam edeceğini ifade eden Kaymakam Akdaş; “Geçen yıl Güzel Sanatlar Fakültesi ile bir işbirliğimiz olmuştu. Bu yıl da devam ettirelim diye düşünüyorum. Eğitilmiş bir insan Eğirdir’i bir atölye gibi işler. Bu tür çalışmaların çocuklarımız için çok faydalı olur diye düşünüyorum. Çünkü sanat çok önemli. Ulu Önderimiz “Sanatsız bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyor. Dolayısıyla kültürel faaliyetlerin bu dönemde de devam etmesini diliyoruz” dedi.

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYSUN...

 Kaymakam Akdaş, "Eğitim öğretim sadece Milli Eğitim Camiasında yapılmıyor. Bu planlama ve iş birliği toplantısı bu yüzden yapılıyor. Her kurum ya da kişi  eğitim faaliyetlerine katkıda bulunma imkanı var. Açılmasını düşündüğünüz bir kurs olduğunda Halk Eğitim Merkezine talep ettiğinizde kurslar açılır. Sizler de Halk Eğitim Müdürlüğümüze destek olun. Bu kurslarımız devam etsin. Hayatımızın her anında eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Bilgi hayatımızın her anında lazım. İstihdama yönelik açılacak kurslarda iş kuracak olan vatandaşlarımız için daha etken olur diye düşünüyorum. Herkesin taşın altına elini koymasını istiyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

Emel TURAN KARTAL - AKIN GAZETESİ

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap