Kerevit Av Yasağı Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kerevit Av Yasağı Başladı
Haberin Tarihi: 1.11.2018 14:20:24 - Okunma Sayısı:3434 defa okundu.

Bütün iç sularda 1 Kasım - 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlanması, ihracatı ve işlenmesi yasak...

Eğirdir Gölü'nde kerevit av yasağı başladı. Su ürünleri türlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilmesi için getirilen av yasağının 1 Kasım tarihi itibariyle başladığını bildiren Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur TURGUT, "tüm avcılarımızın yasağa uymaları gerekmekte olup yasağa uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır." dedi.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur TURGUT, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: "13.08.2016 Tarih ve 29800 Sayılı Resmi Gazetede 1/9/2016-1/8/2020tarihleri arasında ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere yayınlanan 4/1 NumaralıTicari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 42. Maddesine göre "Bütün iç sularda 1 Kasım - 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlanması, ihracatı ve işlenmesi yasaktır."Aynı tebliğin 47/20a Maddesi gereği "Avlanma yasağı süresinceistihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalattakullanılması yasaktır”.

Bu kapsamda Eğirdir Gölümüzdeki su ürünleri türlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilmesi için getirilen bu yasaklara uyulması ve gölde etkin bir korumanın yapılabilmesi için yasaklara aykırı hareket edenlerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ait 0 246 311 40 35 numaralı telefon numarasına ihbarda bulunulması son derece önem arz etmektedir.

Eğirdir Gölü’nde kerevit av yasağı 1 Kasım itibariyle başladığından tüm avcılarımızın yasağa uymaları gerekmekte olup yasağa uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğinceyasal işlem yapılacağı kamuoyuna duyurulur."

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap