SATRANÇ'TA GÜZEL HABER...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SATRANÇ'TA GÜZEL HABER...
Haberin Tarihi: 4.2.2014 10:25:00 - Okunma Sayısı:3416 defa okundu.

Ispartalı satranççılarımızdan Beren Ünal, Türkiye onuncusu olarak Milli Takım Havuzuna girmeyi başardı.

SATRANÇ’TA GÜZEL HABER...

 

Isparta’lı Beren Ünal Milli Takım Havuzuna girmeyi başardı

 

            Ispartalı satranççılarımızdan Beren Ünal, Türkiye onuncusu olarak Milli Takım Havuzuna girmeyi başardı.

            Antalya Kemer’de yapılan Türkiye Satranç Şampiyonası’ndan güzel haberler geldi.  31 Ocak 2014 Cuma günü yapılan son tur maçları sonucunda 7 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Beren Ünal 6 puanla 54 sporcu içinde Türkiye 10’uncusu olarak Milli Takım havuzuna girmeyi başardı. 12 yaş kategorisinde yarışan ve 6 puanla turnuvayı tamamlayan Yiğit Kiraz ise son tur oynadığı maçında puan kaybetmesi sebebiyle Milli Takım havuzuna giremedi.

            Satranç İl Temsilcisi Özkan Çağlar, “Türkiye şampiyonasında altı gün boyunca zorlu maçlar yaparak ilimizi en iyi şekilde temsil eden 28 sporcumuza ve onların satranç sporu yapmalarında destek olan ailelerine, şampiyonaya hazırlayan antrenörlerine il temsilciliği olarak teşekkür ederiz” dedi.

            Türkiye Küçükler Şampiyonasında yer alan 63 il ve KKTC'den tam 1459 sporcuya federasyon tarafından katılım belgesi verildi. Kategorilerin şampiyonları ve ulusal takım havuzuna giren sporculara ödülleri, 31 Ocak 2014 saat 16.30'da Limra Otel, Aspendos I salonunda yapılan tören ile verildi.

            Ulusal takım havuzuna giren sporculara kupa ve madalyaları, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Prof. Dr Yusuf Doğruer, Asbaşkan Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şencan, Selçuk Burak Haşıloğlu, İslam Yücel, Halil Hilmi Darı, Mehmet Emin Kaplan, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Culfa ve Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür tarafından verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap