YELKENCİLERİMİZ BODRUM YALIKAVAK'TAN DÖNDÜLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YELKENCİLERİMİZ BODRUM YALIKAVAK'TAN DÖNDÜLER
Haberin Tarihi: 14.2.2014 11:53:00 - Okunma Sayısı:1900 defa okundu.

Eğirdirli yelkenciler, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 04-08 Şubat 2014 tarihlerinde Muğla-Bodrum Yalıkavak'ta yapılan Yarıyıl Kupası yelken yarışlarından döndüler.

YELKENCİLERİMİZ BODRUM YALIKAVAK’TAN DÖNDÜLER

 

            Eğirdirli yelkenciler, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 04-08 Şubat 2014 tarihlerinde Muğla-Bodrum Yalıkavak’ta yapılan “Yarıyıl Kupası” yelken yarışlarından döndüler.

            Eğirdir Belediyesi’nin destekleriyle Muğla-Bodrum Yalıkavak’taki yarıyıl kupası yelken yarışlarına ilimizi temsilen Eğirdir’den 3 laser, 5 optimist olmak üzere 8 sporcu katılmıştı.

            Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, yarış dönüşünde Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ederek, yarışmalarda sporcuların beklentilerinin karşıladığını, kış aylarında bu sporun da yapılabileceğini gösterdiklerini ve tecrübelerinin her geçen gün arttığını belirtti. Şeref Ağartan, “Eğirdir Belediyesi ve Başkanımız Osman Nuri Özmeral’in ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün destekleriyle, Bodrum’da yarıyıl kupasına katıldık. Yelkencilerimiz adına güzel bir deneyim oldu. Yelkencilerimiz yaz aylarında aldıkları 2,5 aylık bir kurs sonucunda edindikleri bilgi ve deneyimlerle Türkiye genelinde profesyonel yelken kulüplerinin katıldığı yarışmalarda mücadele ederek yarışları tamamlamışlardır. 15 ilden 41 kulüp ve 191 optimistçi katılmıştır. Laser dalında 14 ilden 38 kulüpten toplam 130 laserci iştirak etmiştir. Laser radial sınıfında yapılan 6 yarış sonucunda Uğurcan Çakır 25’inci, Alpcan Eken 32’nci, Mehmet Dikmen 40’ıncı olmuşlardır. Optisimt overall sınıfında 9 yarış yapılmış Gümüş dalında Ali Lök 48’inci, Doğukan Kızıl 67’nci olmuştur. Optimist Jonior sınıfında yarışan Selin Deren Soysal 44. sırada tamamlamıştır. Yarışçılarımızın Türkiye genelinde aldıkları sonuçlar şimdilik bizi mutlu etmiştir. Milli sporcuların da bulunduğu yarışlarda ilimizi temsil eden sporcularımızın ilk deneyimleri olmasına rağmen başarılı olmuşlardır. Hele ki kış ayında ilk defa yarışmışlardır. Bütün sporcularımızı kutluyorum. Muğla-Bodrum Yalıkavak’ta yapılan müsabakalara katılmamızda katkılarından dolayı Eğirdir Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e Yelken İl Temsilcisi olarak, sporcularımız ve aileleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan’ın ziyaretinden ve sporcularının başarılı bir şekilde Eğirdir’e dönmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.  Yelken sporuna verilen desteğin meyvelerini vermeye başladığını belirten Başkan Özmeral, önümüzdeki zamanlarda daha güzel başarıların elde edileceğine inandığını belirterek, İl Temsilcisi Şeref Ağartan ve sporcularını kutladı. Başkan Özmeral, “Bocce, Voleybol ve Yelken dalında Eğirdir’den katılan takım ve sporcularımızın başka yerlerde Isparta’yı temsil etmeleri çok mânâlı ve sevindiricidir. Bu durum Selçuklu Şehri güzel Eğirdir’imiz için büyük bir zenginliktir. Belediyemiz, Amatör spor ruhu ile hareket eden takım ve sporcularımızın her zaman yanındadır” dedi.

 

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap