Ağrı Dağı Kış Tırmanışı Tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ağrı Dağı Kış Tırmanışı Tamamlandı
Haberin Tarihi: 14.2.2014 11:57:00 - Okunma Sayısı:1786 defa okundu.

Türkiye genelinde toplam 22 sporcunun katıldığı tırmanışa ETUDOSD Kulübü sporcusu ve antrenörü Murat Genç de katıldı.

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı Tamamlandı

 

Türkiye genelinde toplam 22 sporcunun katıldığı tırmanışa

ETUDOSD Kulübü sporcusu ve antrenörü Murat Genç de katıldı.

 

            Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Ağrı Dağı’na yapılan kış tırmanışında 18 dağcı, soğuk hava ve fırtınaya rağmen, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirve yaptılar.

            Ağrı Dağı Kış Tırmanışı tamamlandı. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Ağrı Dağı'na yapılan kış tırmanışına katılan sporcular soğuk hava ve fırtınaya rağmen, zirve yapmayı başardılar.

            TDF tarafından düzenlenen dağcılık eğitimleri kapsamında 9 Şubat'ta, Türkiye'nin en yüksek dağı Ağrı Dağı'na tırmanmaya başlayan 22 Dağcıdan 18 dağcı, tırmanışlarını tamamlayarak Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine döndü.

            Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübünün başarılı sporcusu Murat Genç faaliyet ile ilgili verdiği bilgilerde 22 dağcı sporcu ile başlayan Ağrı dağı zirve tırmanışında 18 sporcunun zirve yaptığını söyledi. 22 dağcının katıldığı tırmanışın başarıyla tamamlandığını bildiren Genç, İlk kampı 2 bin 400 metre rakımda yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Birinci gün 2 bin 400 rakıma çıktık ve burası ilk kamp yerimiz oldu.

İkinci gün 3 bin 400, üçüncü gün ise 4 bin 200 rakıma çıkarak burada kamp kurduk. Tırmanışın son gününde 5 bin 137 metre yüksekliğindeki beyaza bürünen zirvede, Türk bayrağımızı açtık. Federasyonumuzun eğitmen ve sporcularından oluşan ekibin tırmanışında, ilk 3 gün hava çok güzeldi. Fakat 4 bin 200 rakımından sonra buz ve kar bizi çok zorladı. Her şeye rağmen kış tırmanışını başarıyla tamamladık.” dedi.

            Faaliyete katılan sporcular ve Murat Genç, Temmuz ayında yapılacak olan 7000m lik iki tırmanışa milli sporcu olarak katılabilme hakkı elde ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap