MENAR'da Mezuniyet Töreni...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MENAR'da Mezuniyet Töreni...
Haberin Tarihi: 18.2.2014 10:06:00 - Okunma Sayısı:2485 defa okundu.

İlçemizde 3 yıldır matematik dehaları yetiştiren Mental Aritmetik Eğitimi (MENAR) ilk mezunlarını verdi.

MENAR’da Mezuniyet Töreni...

 

            İlçemizde 3 yıldır matematik dehaları yetiştiren Mental Aritmetik Eğitimi (MENAR) ilk mezunlarını verdi.

            Menar Eğirdir Şubesi ilk mezunları olan geleceğin Matematik dahileri düzenlenen törenle başarı belgelerini aldılar.

            Yaklaşık iki buçuk eğitim dönemine tekabül eden bir eğitim ve yetenek maratonunu başarıyla tamamlayan MENAR Eğirdir’in ilk dahi öğrencileri velilerin de katılımıyla başarı belgelerini aldılar.

            İlk mezunlarını yetiştiren Eğirdir MENAR Şube Yetkilisi Mehmet Kaş törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bizim verdiğimiz eğitim çok özel. Öğrencilerimize tüm yaşamları boyunca kullanacakları ve beyinlerini tam kapasite kullanmalarını sağlayacak bir eğitim alt yapısı ve Matematik yeteneği kazandırıyoruz.” dedi.

            Kaş, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye OECD’nin üç yılda bir yayınladığı Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programının (PISA) 2012 raporunda Matematik, okuma ve fen puanlarını, geçen yıllara göre, yükseltmesine rağmen 64 ülke içerisinde 42’nci sırada bulunmaktadır. Matematikte ise Şili ve Meksika’nın ardından üçüncü sırada olduğu ifade etti.  Bunun kaygı verici olduğuna dikkat çeken Mehmet Kaş, “bizler Eğirdir’de verdiğimiz Mental Aritmetik Eğitimi, Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma eğitimleri ile ülkemizin eğitim altyapısına küçük de olsa bir katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Ülkemizi eğitimde ve gelişmişlik düzeyinde daha üst sıralara taşıyarak bunun gururunu yaşamak istiyoruz” dedi.

            Konuşmanın ardından Matematik Dehaları Mustafa Cesur, Hasan Furkan Erbatur, Fatmanur Eryılmaz ve Semih Polat başarı belgelerini öğretmenlerinin elinden aldılar.

            Öğrencilerimizi kutluyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap