Davraz'da Kar Üzerinde Motosiklet Yarışları Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Davraz'da Kar Üzerinde Motosiklet Yarışları Yapıldı
Haberin Tarihi: 25.2.2014 10:12:00 - Okunma Sayısı:1561 defa okundu.

Türkiye'de ilk kez Davraz kayak merkezinde kar üzerinde motosiklet yarışları yapıldı.

Davraz’da Kar Üzerinde Motosiklet Yarışları Yapıldı

 

            Türkiye'de ilk kez Davraz kayak merkezinde kar üzerinde motosiklet yarışları yapıldı.

            Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından 59 branşın yer aldığı Pist, Süpermoto, Motokros, Enduro, Drag ve Sujeti yarışları, 2 bin metre yükseklikteki Davraz Kayak Merkezi'nde 2 bin metre yükseklikteki parkurda başladı. Gösteri amaçlı düzenlenen yarışlara çeşitli illerden 16 motosiklet tutkunu katıldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Isparta Motosiklet Kulübü (ISMOK) işbirliğinde düzenlenen yarış başlamadan önce, motosiklet tutkunları hünerlerini sergiledi. Kar üzerine tutunması için tekerlere somun monte edildi. Yarışçılar parkurda karlı rampadan atladı. Bu sırada bazı ufak kazalar yaşandı. Karlı rampadan atlayışı sırasında dengesini kaybeden bir yarışçıya sağlık ekipleri müdahale etti.

            Yüksek rampalarda gösteri sunmak istediklerini ama hava şartlarının buna müsaade etmediğini belirten Motokros Komisyon Başkanı Zeynur Öztürk, havanın ısınmasıyla kar üzerinde motosikletle hareket etmenin zor olduğunu söyledi. Öztürk, "Bu sene istediğimiz gibi olmadı ama seneye daha iyi olabilir. Bu organizasyon Türkiye'de ilk kez yapılıyor" dedi.              Türkiye Motosiklet Federasyonu görevlisi Şafak Uysal da, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Karda yarış oluyor ama engebeli parkurlarda olmuyor. Buraya yarış için değil eğlenmek için geldik. Şenlik havasında geçmesini istiyoruz. Gösteri amaçlı da olsa yarış olacak. Ama zemin zorluyor." Yarışa Antalya'dan katılan motosiklet tutkunu Birol Uysal da sözlerini şöyle sürdürdü: "Motosiklet kullanmak zevkli ve çok zor bir iş. Özellikle, çivili lastik yaptık. Bu olmasa kar üzerinde hareket etmek imkansız. Yarışa değil eğlenmeye geldik, daha önce böyle bir deneyimim yok. Çünkü Antalya'ya kar yağmıyor."

TÜRKİYE'DE İLK…

GELENEKSEL HALE

GETİRMEK İSTİYORUZ

            Isparta Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Avrupa'da örnekleri olan ama Türkiye'de hiç yapılmayan kar üzerinde motosiklet yarışlarının ilkinin Davraz Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildiğini söyledi. Gevrek, geçen sene kış sezonunda yapay pist oluşturarak deneme yaptıklarını belirterek "Olabileceğini gördükten sonra, Türkiye Motosiklet Federasyonu'na müracaat ettik. Federasyon bize destek verdi. Davraz, ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Gelecek yıllarda geleneksel hatta uluslararası boyutta bu yarışları yapmayı hedefliyoruz" dedi.

            Yarışlarda MX1 grubunda Koray Uysal birinci, Ersoy Uzun ikinci, Birol Köksal üçüncü oldu. MX2 grubunda ise Sinan Şahinkaya birinci, Ferhat Baydar ikinci, Yılmaz Kaya üçüncülüğü kazandı. MX3 grubunda da Tanfer Tekin birinciliği, Ali İhsan Özbek ikinciliği, Sezer Soysal üçüncülüğü elde etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap