"Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde" başlıklı proje hayata geçiyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde" başlıklı proje hayata geçiyor...
Haberin Tarihi: 11.3.2014 10:36:00 - Okunma Sayısı:1711 defa okundu.

SDÜ Tarih ve Arkeoloji Topluluğu tarafından hazırlanan "Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde" başlıklı proje Avrupa Birliği Bakanlığı A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

“Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde” başlıklı proje hayata geçiyor...

 

            SDÜ Tarih ve Arkeoloji Topluluğu tarafından hazırlanan “Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde” başlıklı proje Avrupa Birliği Bakanlığı A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Projeye 7 ayrı kurum destek veriyor.

            Süleyman Demirel Üniversitesi, Tarih ve Arkeoloji Topluluğu adına yasal temsilciliğini Recep Altın’ın yaptığı ve proje sorumluluğunu Serdar Berber’in üstlendiği; “Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde/ The Youth in Isparta are on the track of the Olympics” Gençlik Programı Alt-Eylem 1,2 Gençlik Girişimleri kategorisinde değerlendirmeye alınan proje, TC. Avrupa Birliği Bakanlığı A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edildi.

            1 Haziran 2014’te sona erecek olan projenin konusunu ‘Antik Olimpiyat Oyunları’ oluşturuyor.

            Proje yürütücüsü Recep Altın Projenin öncelikli ve ulusal hedefinin; Son yıllarda ülkemizde yapılan ve yapılması planlanan sportif ve olimpik organizasyonların tarihi geleneğini ortaya çıkarmak olduğunu ifade ederek “Bu bağlamda projemiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Olimpiyat Komitesi’nin ülkemize getirmeyi arzuladığı oyunların ve organizasyonların alınmasına bilimsel, tarihi ve kültürel katkılar sağlayacak” dedi.

            Altın; proje ile ilgili verdiği bilgilerde “Olimpik değerleri kullanarak halkımıza olimpizm ruhunu aşılamak ve ülkemizde nitelikli sporcu yetişmesini sağlamak. Anadolu coğrafyasında uzun bir tarihi geçmişe sahip olan ve bu özelliğiyle hem bu coğrafyaya çok şey vermiş hem de bu coğrafyadan çok şey almış olan bir toplumun yaratmış olduğu kültürel zenginlikleri ortaya çıkarmak ve bunları ulusal/uluslararası camiaya tanıtmak. Son zamanlarda ülkemizde artan spor terörünün önüne geçmek; fair playı, rakibe saygıyı söz olmaktan çıkarıp somut hale getirmek. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünden hareketle gençleri spora yönlendirmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Projemizin başlıca amaçlarıdır” dedi.

            Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar hakkında da detaylı bilgileraktaran Altın; “Proje çalışması kapsamında Pisidia Bölgesi ve halklarını, kültürel öğelerini tanıtmaya yönelik konunun uzmanları ve grup üyelerimiz tarafından konferans verilecektir. Antik Olimpiyat Oyunlarının tarihçesi ve bölgede düzenlenen yerel oyunlar hakkında konunun uzmanlarınca konferans verilecek. Bölgede bulunan müzelere ziyaretler düzenlenecek ve müzelerdeki agonistik malzeme genç arkadaşlara tanıtılacak, konferanslardaki bilgi somutlaştırılacaktır. Bölgede bulunan ve önceden belirlenen antik kentlere geziler yapılacak, konferanslarda anlatılan bilgiler görselleştirilerek daha iyi kavranması sağlanacaktır. Antik Olimpiyat Oyunları revize edilip minimal hale getirildikten sonra, tıpkı o tarihlerde bölge kentlerinde düzenlenen yarışmalar gibi küçük çaplı müzikal-sportif organizasyon düzenlenecektir. Yapılan yarışmaların oyundan-eğlenceden ibaret kalmaması, etkisinin sürdürülebilmesi için sporun-rekabetin önemine ilişkin bir konferans yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

            Altın, “Isparta açısından tanıtıcı bir nitelik taşıyan projeye; Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Belediyesi, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Isparta Kavram Dil Merkezi, Ajans 32’de destek verdiğini açıklamıştır” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap