Eğirdir'e Elma Heykeli...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'e Elma Heykeli...
Haberin Tarihi: 15.3.2014 09:03:00 - Okunma Sayısı:6333 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından önceden yaptırılıp depoda bekleyen Elma Heykeli, herkesin görebileceği şekilde Otogar yanındaki Taksi Durağı'nın yakınına konuluyor.

Eğirdir’e Elma Heykeli...

 

            Eğirdir Belediyesi tarafından önceden yaptırılıp depoda bekleyen Elma Heykeli, herkesin görebileceği şekilde Otogar yanındaki Taksi Durağı’nın yakınına konuluyor. Elma Heykeli, 4 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde krom nikelden imal edilen kaidenin üzerinde 2 metre çapındaki elma figüründen oluşuyor. Çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden Elma Heykeli’nin kaidesi için demirli temel atıldı. Sağlam bir şekilde olması için demir kullanılarak yapılan temel üzerine önümüzdeki günlerde 4 metrelik krom nikel kaide üzerine 2 metre çapında elma heykeli yerleştirilecek.

            Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Daha önce hazırlattığımız Elma Heykelimiz, Karayolları’ndan müsaade alınamadığı için depomuzda bekliyordu. Karayollarında standartlara uygun yol çalışmalarının başlatılmaması, mevcut orta refüj ve kavşaklara heykelin konulmasının sakıncalarının olması sebebiyle depoda bekletilen Elma Heykeli geç de olsa yerini buldu. Şimdi de Karayolu ağında bulunmayan, Belediye sınırlarımız içerisinde kalan bölüme Elma Heykelimizi dikiyoruz. Yıllardır Eğirdir’imizde eksikliği hissedilen elma heykelimize nihayet hep birlikte kavuşacağız. 40 metre genişliğinde köprü yapılacaktı, yapılamayınca Köprübaşı mevkiinde yapılan Halil Üstün Heykeli’nin kaidesini mermerle kaplattık, çevresini çiçeklendirdik. Şimdi de tek başına bir elma heykelini ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz. Kısa zamanda heykel yerine konulacak ve ilçemiz hak ettiği değere kavuşmanın heyecanını yaşayacak. Vazifemiz müddetince çalışmalarımız hızla devam edecektir. Atılan temellerle Eğirdir’imiz hak ettiği yere doğru ilerleyecektir” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap