Defterdar Rahmi Turan uyardı: Son gün 25 Mart

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Defterdar Rahmi Turan uyardı: Son gün 25 Mart
Haberin Tarihi: 22.3.2014 09:42:00 - Okunma Sayısı:2485 defa okundu.

Defterdar Rahmi Turan, özellikle kirada evi, işyeri ve apartı olanların beyannamelerini en geç 25 Mart'a kadar bildirmeleri gerektiğini bildirdi.

Defterdar Rahmi Turan uyardı: Son gün 25 Mart

 

            Defterdar Rahmi Turan, özellikle kirada evi, işyeri ve apartı olanların beyannamelerini en geç 25 Mart’a kadar bildirmeleri gerektiğini bildirdi. Mart ayının beyanname ayı olduğunu ve bunların doldurulup Maliyeye ulaştırılması gerektiğini ifade eden Turan, son günün 25 Mart Salı günü olduğunu söyledi.

            Turan, “Doğacak vergiyi de taksit sürelerinde ödemeliler. Beyanname doldurmada sorun yaşarlarsa süre içerisinde bizim çeşitli yerlerde hizmet sunan seyyar ekiplerimize başvurabilirler. Ayrıca dairemize gelip, danışma masalarından da yardım alabilirler. Ne zaman yardım isterlerse kendilerine tüm memurlarımız yardımcı olacaktır” dedi.

            Diğer taraftan beyanname teslim etme süresinin 25 Mart’ta dolacağını bildiren Turan, “Apart sahiplerinin bazen kafaları karışıyor. Kişi aldığı apartı bir evmiş gibi 2-3 öğrenciye verirse, aldığı gelir ve kira gayrimenkul sermayeye girer. Ama apartı, bir ticari işletme gibi, hizmet vererek, sosyal yönü ağırlıklı işletiyorsa kazanç, ticari kazançtır. Beyannamelerini o şekilde verecekler. Hiç tereddüt etmesinler. Hangi bilgiye ihtiyaçları varsa başta bana olmak üzere tüm memurlarımıza ulaşabilirler” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap