Suyun Önemi SDÜ'de Anlatıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Suyun Önemi SDÜ'de Anlatıldı
Haberin Tarihi: 24.3.2014 09:52:00 - Okunma Sayısı:4712 defa okundu.

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü ile Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu tarafından "Su ve Sağlığımız"konulu bir panel düzenlendi.

Suyun Önemi SDÜ’de Anlatıldı

 

            22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü ile Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu tarafından “Su ve Sağlığımız” konulu bir panel düzenlendi.

            Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Su Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Simge Varol, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Dünya Su Günü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

     

            SDÜ Su Enstitüsü olarak su ile yolu kesişen tüm bilim dallarıyla ortak çalışmalar yapmaya çalıştıklarını dile getiren Varol, suyun insan yaşamı için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

            Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı Prof. Dr. Fatih Gültekin de helal ve sağlıklı beslenmenin herkes için vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getirerek helal gıda teminiyle ilgili sertifikalaşmanın yaygınlaşması gerektiğine vurgu yaptı.

            SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan ise hava, su ve topraksız hayatın olamayacağını bu vazgeçilmezlere her bireyin sahip çıkması gerektiğini belirterek “ Su deyince hayatın vazgeçilmezinden bahsediyoruz, yaşamımızın her alanında su var. O halde suyumuza en üst düzeyde hassasiyetle sahip çıkmalıyız.” Dedi.

            Valilik olarak devlete, millete yardımcı olacak her türlü etkinliği desteklediklerini ifade eden Isparta Vali Yardımcısı Cengiz Ata “Bizlerin ve gelecek neslin daha sağlıklı, daha temiz kaynaklara sahip olması dileğiyle panelin başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

            Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fatih Gültekin yönetiminde gerçekleştirilen panele geçildi. Panelde, Sağlık Bakanlığı Ankara Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Halk Sağlığı Açısından İçilebilecek En İyi Su Nasıl Olmalıdır?”, SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer “Sağlığımız Açısından Suyun Önemi”, SDÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akçam “Ne Zaman İçilmeli”, SDÜ Temel Tıp Bilimleri Anatomi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Sulak “Su İçilmesine Anatomik Bakış”, SDÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Sakallı “Dinimizde Su  İçmenin Usulü ve Adabı”, Aysu Ltd. Şti. Kalite Güvence Müdürü Tamer Gülgeç “Hazır Suların İşleme Prosesleri ve Hijyen” konulu sunumlarını yaptı. Etkinlik kapsamında daha sonra panelistlere plaket verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap