Ormancılık Haftası Etkinliklerle Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ormancılık Haftası Etkinliklerle Kutlandı
Haberin Tarihi: 25.3.2014 09:59:00 - Okunma Sayısı:2803 defa okundu.

Isparta'da bu yıl Dünya Ormancılık Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi'nin birlikte düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı.

Ormancılık Haftası Etkinliklerle Kutlandı

 

            Isparta’da bu yıl Dünya Ormancılık Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi’nin birlikte düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı.

            Etkinlikler 20 Mart 2014 günü saat 10:30’da Isparta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Senirce Köyü Kağnı Deresi Mevkiinde hazırlanan alanda Ağaç Bayramı Töreni ile başladı.

            Törene Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Isparta Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsmail Cömert, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Cahit Balabanlı, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, Orman Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri, Isparta Halıkent Anadolu Lisesi ve Yılmaz Şener İlköğretim Okulu'ndan öğrenciler katıldılar.

            Katılımın çok geniş olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Isparta Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan’ın konuşmalarının ardından ilköğretim okullarından törene katılan minik öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirlerini okudular. Daha sonra katılımcılar tarafından, şenlik havası içinde hazırlanan alana fidan dikildi. Dikimin ardından katılımcılara pilav helva ikram edildi.

            Ayrıca etkinlikler kapsamında Bölge Müdürlüğünce halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Toplam yedi takımın katıldığı ve eleme usulü ile yapılan karşılaşmalar sonucunda Bucak Orman İşletme Müdürlüğü takımı ile Serbest Orman Mühendisleri futbol takımları finale kaldı. Takımlar arasında yapılan final müsabakasını Serbest Orman Mühendislerini 4-1’lik skorla geçen Bucak Orman İşletme Müdürlüğü takımı birinci oldu.

            Etkinlikler, 21.03.2014 tarihinde Isparta Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Cahit Balabanlı ve Bölge Müdürlüğü personelinin katılımıyla çelenk sunma töreni yapıldıktan sonra, valilik ziyaret edilerek sonlandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap