"Kendi Robotunu Kendin Yap" Projesi Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Kendi Robotunu Kendin Yap" Projesi Başladı
Haberin Tarihi: 27.3.2014 09:36:00 - Okunma Sayısı:3489 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından Isparta'da bulunan liselere yönelik düzenlenen "Robot Eğitimi" projesi başladı.

"Kendi Robotunu Kendin Yap" Projesi Başladı

 

 

 

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından Isparta’da bulunan liselere yönelik düzenlenen “Robot Eğitimi” projesi başladı.

            Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) sponsorluğunda 2 hafta sürmesi planlanan projenin açılış töreni ISIAD Toplantı Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı “Türkiye’de nüfusun 36,5 milyonu 29 yaş altında. Dünyanın 17 büyük ekonomisi üretimle değil tüketimle olmakta iş gücü piyasası verimliliğimiz 148 ülke arasında 130. sırada. Eğitimde 64 ülke arasında 42 sıradayız. Üniversite mezunları arasında işsizlik oranı%37. Yurt dışına en çok öğrenci gönderen 5 inci ülkeyiz. Türkiye %58 ile yüksek beyin gücü veren ülkeler arasında. Bu doğrultulardan yola çıkılarak biz ISİAD olarak üniversitenin kaldırılmış tozlu raflardaki projelerini tekrar hayata geçirmek için böyle bir çalışmaya imza attık.” dedi. Fırsat pencerelerinin kapandığını dile getiren Pınarcı, günümüz robotlarının öneminden bahsederek SDÜ teknoloji kulübünün yapmış olduğu bu robot eğitiminin öğrencilerimize faydalı olacağını, bu çalışmalar sonucunda daha üretken bir toplum oluşturularak Türkiye’deki istihdamın arttırılacağını dile getirdi.

            Bu projenin devamının da olacağını belirten Pınarcı, bundan sonraki adımlarında projenin orta ve ilköğretim seviyesinde de uygulayacağını ifade etti. Pınarcı, robotiği daha genç yaştaki öğrencilerle tanıştırarak Türkiye’nin teknoloji ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Bu tarz çalışmaların Isparta’da daha sık yapılması gerektiğini dile getiren Özcan Pınarcı projeye katılan genç arkadaşlara başarılılar dileyerek konuşmasına son verdi. Daha sonra söz alan ISİAD Genç Komite Başkanı İsa Gülsoyda konuşmasında Teknoloji Kulübünün Isparta için büyük bir cevher olduğunu ve her yaşta öğrenciye hitap ettiğini söyledi. 

            SDÜ CAD-CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak da genç nüfusun aktif olmasının sanayi ihracatının artmasında önemli olduğunu,  temelden yetişen gençlerin böyle etkinliklerle  robotik ve otomasyon alanına ilgilerinin arttığını söyledi.

            Açılış konuşmalarından sonra Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş robotiğin tarihçesini katılımcı öğrencilerle söyleyişi tarzında anlatıp motivasyon aşılaması yaptı. Robotiğin tarihçesi anlatıldıktan sonra Teknoloji Kulübü eğitim sorumlusu Burak Hoşafçı, yapılacak olan çizgi izleyenlerin çalışma mantığını anlattı. Etkinlikte, robot yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Devre  elemanlarının montajı, dekotelerin kesilmesi ve robotların çalışır hale getirilmesi, yazılımlarının yüklenmesi ile denemelerinin yapılması aşamalarından sonra randımanlı olarak çalışan robotlar, IYAŞPARK AVM’de gösterime sunulacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap