"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması Sona Erdi
Haberin Tarihi: 11.4.2014 16:31:00 - Okunma Sayısı:2021 defa okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması'nın Isparta Bölge Yarışması sona erdi.

“Bu Benim Eserim” Proje Yarışması Sona Erdi

 

            Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması'nın Isparta Bölge Yarışması sona erdi.

            Matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsayan ve bu yıl 9.'su gerçekleştirilen proje yarışmasında Isparta başta olmak üzere Antalya, Burdur, Konya ve Denizli’den toplam 100 proje, Öğretmenevi Kırbahçesi’nde sergilendi. Matematik dalında 37, Fizik dalında 27, Kimya dalında 18, Biyoloji dalında da 18 eserin yer aldığı yarışmada, projeler sergi süresince değerlendirildi ve matematik dalında 3, fizik dalında 3, kimya dalında 2, biyoloji dalında toplamda 10 proje, 5-8 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara Final Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

            Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Antalya, Denizli, Konya ve Isparta İl Milli Eğitim müdür yardımcıları,  öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreninde konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, geleceği şekillendirecek gençlerin bu yarışmalarda yer almasının gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

            Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yarışmaya proje gönderen öğrencileri kutlayarak öğrencilerin kişisel gelişimleri ve özgüvenlerinin yükselmesi açısından bu tür yarışmaların düzenlenmesini gerektiğini vurguladı.

            Yarışmaya katılan öğrencilerin özgüveni yüksek bireyler olduğunu ve projelerini heyecanla savunduklarını belirten Kayacan, “Gençlerimizin bu tür projelerde yer almasını desteklemeli, onların her zaman yanlarında olmalıyız” diye konuştu.

            Konuşmanın ardından “Özgünlük ve Yaratıcılık”, “Kullanılan Bilimsel Yöntem”, “Tutarlılık ve Katkı”, “Yararlılık, Uygulanabilirlik ve Kullanışlılık”, “Kaynak Taraması”, “Özümseme ve Hâkimiyet”, “Sonuç ve Açıklık” gibi kriterleri göz önüne alınarak değerlendirilen projelerden dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

            Eğirdir Süleyman Demirel Ortaokulu’ndan da 2 eser Isparta’da düzenlenen sergide yerini aldı. Fakat, 9 Nisan 2014 Çarşamba günü yapılan finalde okulumuz elendi.

            Projelerini finale kadar başarılı bir şekilde getiren öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlar, başarıların devamını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap