Jandarma, kaçak avcılara göz açtırmıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, Jandarma, kaçak avcılara göz açtırmıyor
Haberin Tarihi: 11.4.2019 10:52:30 - Okunma Sayısı:1245 defa okundu.

Bir adet şoklama cihazı, bir adet elektrikli kepçe, 1000 metre misina ağ ile akü ve trafo ele geçirildi.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olarak faaliyet yürüten Eğirdir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürüyor.

Eğirdir İlçe Jandarma Bot Timi Komutanlığı tarafından yapılan rutin kontrollerde bu sabah 01.20'de Kovada Kanalında kaçak olarak balık avlayan iki kişi yakalandı.

Yakalanan iki kişi ile birlikte, kullanımı yasak olan bir adet şoklama cihazı, bir adet elektrikli kepçe, 1000 metre misina ağ ile akü ve trafo ele geçirildi.

Kaçak olarak avlanan yaklaşık 30 kilogram sazan balığına ve malzemelere el konulurken, yakalanan iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

AV YASAĞI TEBLİĞİ

 "2016/35 Tebliğ No ile Resmi Gazetede yayınlanan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında 4/1 Numaralı Tebliğ gereği 15 Mart tarihinde Isparta ili sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı başlamıştır. Buna göre, ilgili Tebliğin;          

1-) 36/b maddesi gereği İlimiz sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır.           

2-) 36/3 maddesinde bu tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (Gümüş balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır hükmü gereği ilimiz sınırları dahilinde bulunan tüm göl ve göletlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

3-) 49/10 maddesi gereği tüm iç sularda, su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur.

4-) 4/2 Numaralı Tebliğin 14. maddesi 11. fıkrası gereğince kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap