Eğirdir SHMYO Yaşlı Bakım Programı Öğrencileri Ulusal Yaşlılık Kongresine Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SHMYO Yaşlı Bakım Programı Öğrencileri Ulusal Yaşlılık Kongresine Katıldı
Haberin Tarihi: 25.4.2019 13:20:26 - Okunma Sayısı:4034 defa okundu.

Kongreye yerel yönetimler ve çeşitli üniversiteler katılıyor

Eğirdir SHMYO Yaşlı Bakım Programı Öğrencileri Ulusal Yaşlılık Kongresine Katıldı

   Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakım programı öğrencileri Denizli Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “10.Ulusal Yaşlılık Kongresi”ne katıldı.

10. Ulusal Yaşlılık Kongresi; kongre düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara’nın açılış konuşması ile başlarken; açılış konferasını Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’ın yaptı.  Prof. Tufan konferansında “gerontolojik bakış açısı ile bakım konusunu ve ülkemizde bir eksik olan sosyal bakım sigortasını dinleyicilere” aktardı.

Kongreye yerel yönetimlerden ve çeşitli üniversitelerden katılım gösterilirken, SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakım Programından öğrencilerde Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal’ın koordinesinde katılım gösterdi. 

Kongre esnasında açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Gürdal şunları aktardı. “ Yaşlı Bakımı; çok kompleks bir uygulama dolayısıyla öğrencilerimizin son derece donanımlı olması yaşlılığımız ve yaşlılarımız için oldukça önemli. Bugün çok değerli bilim insanlarının düzenlemiş olduğu Ulusal Yaşlılık Kongresine katılmak için öğrencilerimiz ile birlikteyiz. Bilim camiasında olan bitenin tartışıldığı kongrelere öğrencilerim ile katılmak ayrıca keyif verici. Böyle organizasyonları ve çalıştayları okulumuz ev sahipliğinde yapmayı da planlıyoruz”. Dedi.

Kongre A ve B salonlarında çarpraz oturumlar ile interaktif soru cevaplar ile sürerken, Denizli’nin turistik yerlerinin gezilmesi ile sona erecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap