Sağlık İçin Yürüdüler

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sağlık İçin Yürüdüler
Haberin Tarihi: 3.5.2019 16:14:13 - Okunma Sayısı:3845 defa okundu.

Eğirdir Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ‘’10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et’’ yürüyüşü düzenlendi.

Sağlık İçin Yürüdüler

‘’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’ kapsamında Eğirdir Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ‘’10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et’’ yürüyüşü düzenlendi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdurrahman Enis Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can Sercan Altay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Ahmet Ömer Gürlek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Selim Müftüler ve İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut’un katılımlarıyla gerçekleşen yürüyüşe ayrıca Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Turizm Fakültesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi, Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kursiyerleri de katılım sağladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Limandan başlayıp Yeşilada etrafından dolaşılarak Canada’da sona erdi. Yürüyüşe katılanlara elma ve su ikramı yapıldı.

 

‘’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’

Fiziksel aktivite, bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisidir. Bir halk sağlığı sorununu gidermenin yanında, aynı zamanda toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik eder ve gelecek nesillere yönelik bir yatırım oluşturur. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır (ölümlerin % 6’sı). Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık % 21-25’inin, diyabetin % 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının % 30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla ‘’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’ hazırlanmıştır.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap