Maden Sahalarına Rehabilitasyon Uygulaması Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Maden Sahalarına Rehabilitasyon Uygulaması Yapıldı
Haberin Tarihi: 3.5.2014 09:38:00 - Okunma Sayısı:3266 defa okundu.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Bucak Orman İşletme Müdürlüğünde Mermer Madeni işleten bir firma ile yapılan istişareler sonucu, kötü bir görüntü oluşmaya başlayan pasa döküm sahasına pasa dökülmesinden vazgeçildi.

Maden Sahalarına Rehabilitasyon Uygulaması Yapıldı

 

            Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Bucak Orman İşletme Müdürlüğünde Mermer Madeni işleten bir firma ile yapılan istişareler sonucu, kötü bir görüntü oluşmaya başlayan pasa döküm sahasına pasa dökülmesinden vazgeçildi.

            Terk edilen pasa döküm sahasında Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün teknik desteği ve işletmecinin tüm giderleri karşılaması ile örnek bir rehabilitasyon uygulaması gerçekleştirildi.

          

            Terk edilen pasa döküm sahasında Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün teknik desteği ve işletmecinin tüm giderleri karşılaması ile örnek bir rehabilitasyon uygulaması gerçekleştirildi.  Bir miktar toprak takviyesi yapılarak tohum ekimi ve fidan dikimi için uygun bir hal oluşturuldu. Açılan çukurlara kızılçam, sedir, servi gibi türlerden tüplü fidanlar dikildi. Sahaya sedir ve kızılçam tohumları atılarak kırıklı ve çatlaklı yapı içerisinde çimlenmeler elde edildi.

            Yapılan çalışmaların yerinde görülmesi ve en son fidanların dikimi için Bucak Kaymakamı Mehmet Açay, Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ve İşadamı Mehmet Cadıl ile beraberindeki heyet sahaya geldi. Sahada yapılan çalışmaları aşamaları ile birlikte planlayan ve takip eden Bölge Müdürü Değirmenci, uygulamanın istenilen şekilde yapıldığını görerek Bucak İşletme Müdürlüğü personeline ile işadamı Mehmet Cadıl’a tebrik ve teşekkür etti. Bu tür çalışmaların yaygınlaştırılarak tüm maden ocaklarımızın terk edilen kısımlarında rehabilitasyon yapılması, faaliyeti devam eden sahalarda da kontrollü olarak en asgari tahribatla çalışmaların devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı.

            İşadamı Mehmet Cadıl, yapılan çalışmaların kendisini çok mutlu ettiğini, yaptığı işle ilgili olarak asgari 700 kişiye istihdam sağlandığını, devlete vergi ödediği, ülkemize döviz kazandırıldığını belirtti.  Ancak bu iyi işleri yaparken kendisinin de çok sevdiği ormanların tahrip olmaması, insanların rahatsız olmaması için her türlü dikkat ve tedbirin elden bırakılmayacağını, en az tahribat için gereken her önlemin alınacağını belirti. Kendisine teknik destek veren idarecilere teşekkür ederek tüm firmaların dikkatli çalışması halinde sektörün en az olumsuz tepkiler alacağını, milletin ortak değerleri olan ormanların korunması gerektiğini vurguladı.

            İlçe Kaymakamı Mehmet Akçay, “Bucak taşın aş olduğu yerdir. İlçemizde bu sektör sayesinde işsizlik yoktur. Ancak bu faaliyetler yapılırken bir başka milli servetimiz ormanlarımızın azalmaması gerekir. Bucak İlçemizin %69 u ormanlarla kaplı. Biz ormanlarımızı koruyor ve geliştiriyoruz” dedi.

            Çalışma sahasında birer adet hatıra fidanı dikildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap