Ispartalı işadamları Ankara'da buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ispartalı işadamları Ankara'da buluştu
Haberin Tarihi: 3.5.2014 09:43:00 - Okunma Sayısı:2689 defa okundu.

İGSİAD organizasyonunda ITSO'nun da desteğiyle yapılan Ispartalılar Platformu'nun ikinci toplantısı Ankara'da yapıldı.

Ispartalı işadamları Ankara’da buluştu

 

İGSİAD organizasyonunda ITSO’nun da desteğiyle yapılan Ispartalılar Platformu’nun ikinci toplantısı Ankara’da yapıldı.

 

Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği’nin öncülüğünde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları ve Ankara’daki Ispartalılar Vakfı’nın ev sahipliğinde yapılan Ispartalılar Platformuna çok sayıda Ispartalı işadamı katıldı. İşadamlarının görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile ITSO yönetim kurulu üyeleri İGSİAD Başkanı Alper Bayhan ve yönetim kurulu üyeleri toplantıya tam kadro katıldılar. Ülke genelinde faaliyet gösteren Ispartalı büyük firma yetkililerini Isparta’da yatırım çağrısı yapıldığı toplantıda, önemli konular gündeme geldi.  

ISVAK Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Çelik’in açılış konuşması ile başlanan toplantıyı ISVAK 2.Başkanı İşadamı Ahmet Şahlan yaptı. Toplantıyı değerlendiren Şahlan,  “Isparta iş hayatı, Isparta dışındaki Ispartalı girişimcilerle tarihte ilk kez bir araya geliyor. 50’ye yakın Ispartalı girişimci heyet Ankara’da birbirlerini daha yeni tanıdılar, bu manzara Isparta ekonomisinin gelecekte bir yıldız gibi parlayacağını gösteriyor.” dedi. 

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bu tür toplantıların birlik beraberlik güç getireceğine inandığını belirterek, “Ispartalılar olarak ilimize sahip çıkıp, yatırımlarımızı ilimize de yönlendirmeliyiz. Ispartalı olup da başka illerde yatırım yapan işadamlarımız Türkiye genelinde ve dünya genelinde önemli yerler ediniyor. İşadamlarımızın bazılarının yatırımlarının bir kısmı ilimizde bazılarının ise yok. Biz buradan Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ispartalı büyük firmaların ilimize davet ediyoruz.” dedi.

İGSİAD Başkanı Bayhan’da toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede;“2012 yılından beri altyapısını hazırlayarak bugünlere getirdiğimiz Isparta İş Dünyası Platformu, Isparta’nın uzun yıllardır özlemini çektiği Isparta lobisinin temelleridir. Ankara’da ISVAK işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz 2. Büyük toplantı, Isparta lobisinin mayasının tuttuğunun bir göstergesi olmuştur.” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap