2019 Yılının İlk Bölge Grup Toplantısı Isparta'da Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2019 Yılının İlk Bölge Grup Toplantısı Isparta'da Düzenlendi
Haberin Tarihi: 14.6.2019 14:15:54 - Okunma Sayısı:3658 defa okundu.

“Tıbbi Aromatik Bitkilerin Üretimi, Pazarlanması, Kırsal Turizmdeki Yeri,” Konulu Panelde Sorunlar ve Çözüm Önerileri tartışıldı

2019 Yılının İlk Bölge Grup Toplantısı Isparta'da Düzenlendi

BATEM’in koordinatörlüğünde düzenlenen, “Bölge Grup Toplantıları”ndan (BGT)  2019 yılının ilki, “Bitkisel Üretim Grubu” başlığı altında “Tıbbi Aromatik Bitkilerin Üretimi, Pazarlanması, Kırsal Turizmdeki Yeri, Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel ile Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 12 Haziran 2019 tarihinde yapılan toplantıya Isparta Vali Yardımcısı Dr. Hakan KUBALI, BATEM Müdür Yardımcısı Ali ÖZTOP, Araştırma-Yayım Koordinatörü Ertuğrul TAŞTEKİN, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat DOLUNAY, Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay DARCAN, MAREM Müdürü Dr. Şerif ÖZONGUN, BÜGEM’den Uzman Dilek ALTINKAYNAK, Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can SELÇUK, BATEM, MAREM, ile Antalya, Burdur, Isparta, Denizli İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli şube müdürleri, teknik personel, Burdur-Antalya-Isparta-Denizli Birlik Başkanları ile üyeleri, Ziraat Odası Başkanları ile üyeleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

BATEM Araştırma-Yayım Koordinatörü Ertuğrul TAŞTEKİN’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat DOLUNAY ve Isparta Vali Yrd. Dr. Hakan KUBALI konu ile ilgili bir konuşma yaptılar.

Toplantının ilk bölümünde Gülbirlik Genel Müdürü Hasan ÇELİK, “Türkiye’de ve Dünyada Gül Üretimi ve Ekonomisi”, “Lavanta Kokulu Köy Kuyucak” projesi yürütücüsü Ziraat Mühendisi Ali SAĞDAŞ, “Tıbbi Aromatik Bitkilerin Kırsal Turizmdeki Yeri ve Önemi”,  Botalife Manolya Doğal ve Aromatik Ürünler Müdürü Gökhan DERYAL, “Tıbbi Aromatik Bitkilerin İşlenmesi, Yağ ve Diğer Mamul Madde Üretimleri” MAREM Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan ASLANCAN ise, “Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştirilme Teknikleri ve Üretim Metotları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Toplantının ikinci bölümünde, “Tıbbi Aromatik Bitkilerin Üretimi, Pazarlanması, Kırsal Turizmdeki Yeri, Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi. Panelde tüm katılımcılar konu hakkında sorunlar ve çözüm önerilerini tartıştılar. Toplantı Güneykent Kasabası Gül Bahçesi ve Gül Yağı Fabrikası’na yapılan teknik gezi ile tamamlandı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap