Mahalle Anneleri Projesi Hayata Geçiriliyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mahalle Anneleri Projesi Hayata Geçiriliyor
Haberin Tarihi: 15.5.2014 08:46:00 - Okunma Sayısı:2599 defa okundu.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan'ın himayesinde Isparta Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen "Mahalle Anneleri" projesi hayata geçiriliyor.

“Mahalle Anneleri" Projesi Hayata Geçiriliyor

 

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan'ın himayesinde Isparta Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen "Mahalle Anneleri" projesi hayata geçiriliyor.

            Isparta Valiliği, Halk Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, STK'lar ve mahalle muhtarlarının desteklediği projenin tanıtım toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

            Proje hakkında bilgi veren Isparta Valiliği AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yasin Doğan, tüm mahalle sakinlerinin daha huzurlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşama sahip olmalarına katkıda bulunmak, mahallenin sorunlarının gündeme getirilmesini sağlamak, problem çözümü ile ilgili gerek devlet kurumları gerekse STK'larla koordinasyonu sağlamak ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını bildirdi.

            "Mahalle Annesi"ni, mahallelinin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duydukları sosyal olaylarda yardımlaşmalarını sağlayacak sosyal bir lider olarak tanımlayan Doğan, "Proje kapsamında sağlam, güçlü, sorunlarını çözebilen ve uyumlu aile birlikteliği ile ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesini sağlamak üzere konu ile ilgili uzmanları tarafından seminerler verilecek. Evliliklerin daha uzun ömürlü ve daha kaliteli yürümesini sağlamak üzere yeni evlenecek çiftlere yönelik 'Evlilik Okulu' programları, çocuk bakımı konularında bireylerde bilinç oluşturulmasına yönelik 'Anne-Baba Okulu' programları organize edilecek. Aile içinde çıkabilecek çatışmaların çözümünde ise uzman desteği sağlanacak" dedi.

            Proje ile çocuklarda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için aile içi kitap okuma kampanyalarının teşvik edilip düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Doğan, "Ayrıca anne sütü, çocuk aşıları, çocuk sağlığı, dengeli ve doğru beslenme, spor yapma ve egzersiz, obeziteyle mücadele, bağımlılık yapan maddelerden uzak durulması konularında da eğitimler düzenlenecek. Kadınların ve gençlerin girişimciliklerini teşvik edip, ilgili kurumlarla işbirliğiyle gelir sağlamalarının yollarını öğrenmelerine destek olabilmek, mahalle sakinlerinin kamu hizmetlerinden daha etkili biçimde yararlanmalarını sağlamak için bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapmak amacındayız" diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap