Isparta'nın İlk Çatı Üzeri Güneş Enerji Santrali Devrede...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'nın İlk Çatı Üzeri Güneş Enerji Santrali Devrede...
Haberin Tarihi: 15.5.2014 08:52:00 - Okunma Sayısı:3224 defa okundu.

Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün En Önemli Oyuncusu Olan Tekno Ray Solar, Isparta'nın İlk Çatı Üzeri Güneş Enerji Santralini Devreye Aldı.

Isparta’nın İlk Çatı Üzeri Güneş Enerji Santrali Devrede...

 

Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün En Önemli Oyuncusu Olan Tekno Ray Solar, Isparta’nın İlk Çatı Üzeri  Güneş Enerji Santralini Devreye Aldı.

 

            Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün en önemli oyuncusu olan Tekno Ray Solar, Isparta – Büyükkabaca Mevkiinde bulunan 144 kWp kapasiteli bölgenin ilk çatı üzeri güneş enerji santralini 13 Mayıs 2014 tarihi itibariyle devreye aldı. Bölgenin en önemli soğuk hava deposu olan Güler Soğuk Deposu (Afyon Otomotiv), kurulan bu güneş enerjisi santrali ile, yılda 200.000 kWp elektrik üretecek.

            Isparta – Büyükkabaca Mevkiinde bulunan Güler Soğuk Hava Depoları (Afyon Otomotiv), toplamda 1000 m2’lik alana kurulan ve 144 kWp kapasiteli çatı üzeri güneş enerji santrali ile elektriğinin yüzde 40’ını fotovoltaik güneş enerjisi sistemi üzerinden sağlıyor. Tekno Ray Solar projenin ilk izinlerinin alınmasından satın alma, teşvik ve gümrükleme işlemlerine,  çatı üzeri statik hesaplamalarından elektrik sayacının çalıştırılmasına kadar projenin her sürecini üstlenerek bölgenin ilk güneş enerjisi santralini kurarak, bir ilke imza attı.

            Güler Soğuk Hava Deposu Güneş Enerjisi Santrali Projesinde, kalitesi ve performansı uluslararası alanda kanıtlanmış olan Yingli Solar’a ait her biri 250 watt gücünde toplam 576 adet “ polikristalin” panel kullanıldı.  Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneş enerjisinin, teknolojik alt yapı ve Tekno Ray Solar’ın uzman tasarım ekibiyle birleştiği bu proje ile, yıllık ortalama 91 ton CO2 salınımının engellenmesi hedefleniyor.

            Isparta’nın ilk fotovoltaik güneş enerjisi santralinin açılışına Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen ve bir çok davetli katıldı.

            Hali hazırda devam etmekte olan ve peyderpey işletmeye alınacak zemine monte ve çatı sistemlerine ait güneş enerjisi santralleriyle sektördeki bir çok ilki müşterilerine sunmayı planlayan Tekno Ray Solar, gerek yatırımcılara gerekse işletme sahiplerine büyük avantajlar sağlamayı hedefliyor. En kaliteli santraller, en iyi ürünler ve en verimli tasarım stratejisiyle yola çıkan Tekno Ray Solar,  Türkiye’nin her noktasında hizmet verebilen deneyimli kadrosu ile satış sonrası hizmet desteğini de sağlıyor.

            Toplamda 1.2 GigaWatt’ın üzerinde enerji santrali portföyü ile Avrupa’nın en güvenilir firmalarından biri olan Enerray  S.p.A. ve 25 yılı aşkın süredir bir çok sektörde lider olan Tekno Şirketler Grubu ortaklığıyla faaliyetlerine başlayan Tekno Ray Solar,  anahtar teslimi tüm zemine monte ve çatı sistemleri projelerinde 25 yıl garanti sözünün altına da imza atıyor.

 

TEKNO ŞİRKETLER GRUBU HAKKINDA ;

            Tekno, 1986 yılından bu yana inşaat makinaları ve altyapı inşaat malzemeleri, atık su arıtma tesisleri konularında dünyanın önde gelen imalatçı firmalarının Türkiye distribütörlüğünü ve ortaklıklarını yürütmektedir. 2011 yılı itibariyle girdiği enerji sektöründe, faaliyete geçmiş olan Doğalgaz Kombine Çevrim Santralleri ve bu sene işletmeye alınan Güneş Enerjisi santral yatırımları ile orta vadede 500 MW kurulu güce ulaşmayı hedeflemektedir. Tekno, Endüstri alanında son yıllarda yaptığı yatırımlarla da, faaliyet alanlarında kullanılan ithal malzeme ve ürün gruplarının da yurt içinde imalatını sağlayarak milli ekonomiye ciddi bir fayda sağlamayı planlamaktadır.

            2013 yılı sonu itibari ile cirosu 140 Milyon Dolar’ı aşan Tekno Şirketler Grubu, yapacağı yeni yatırımlarla orta vadede ön gördüğü 300 Milyon Dolar’lık hedefine, ‘Enerji Sektörü’ yatırımları ile ulaşmayı planlamaktadır

 

            ENERRAY S.p.A ;

Enerray S.p.A, 130 yılı aşkın geçmişe sahip İtalyan Maccaferri Endüstriyel Grubu’nun kolu olan SECI Energia’ya bağlı olarak  güneş enerjisi sektöründe faaliyet göstermektedir. Enerray ilk kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyerek kendi faaliyet alanında referans şirket konumuna gelmiştir. Enerray;  İtalya, Amerika, Uzak Doğu ve Doğu Avrupa'daki birçok ülkede faaliyet göstermektedir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap