ISPARTEK-2014 ve Öğrenci Proje Pazarı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTEK-2014 ve Öğrenci Proje Pazarı Açıldı
Haberin Tarihi: 16.5.2014 10:01:00 - Okunma Sayısı:2464 defa okundu.

"ISPARTEK - 2014 Proje Pazarı" ve "Öğrenci Proje Pazarı" Atatürk Spor Salonu'nda açıldı.

"ISPARTEK-2014 ve Öğrenci Proje Pazarı" Açıldı

 

            Türk üniversiteleri arasında bir ilke imza atan Süleyman Demirel Üniversitesi, hemen hemen her üniversitenin düzenlediği bahar şenliğini; bilimle, girişimcilikle, yenileştirmeyle, inovasyonla ve rekabetle yoğurarak Isparta’nın üniversitesinde üretilen bilimin ihtiyaç sahipleri ile buluşmasını sağlıyor.

            Bilimsel-sosyal yarışma ve ödülleri ile ülke genelinde ses getiren “17. Bilim ve Bahar Şenliği”  kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen “ISPARTEK - 2014 Proje Pazarı” ve "Öğrenci Proje Pazarı" Atatürk Spor Salonu’nda açıldı. Sergide, yüzlerce proje yer alıyor.

            Türkiye’nin dört bir yanından katılan genç girişimcileri bir araya getiren proje sergisinin açılış töreninde konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, öncelikle tüm Türkiye’yi derin yasa boğan Soma Maden Ocakları'nda meydana gelen faciada hayatını kaybedenlere, başsağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

            İbicioğlu, SDÜ olarak üç yıldan bu yana düzenlenen bilim şenliği hakkında bilgi vererek üniversitelerin proje odaklı çalışmaları gerektiğini üretilen projelerin endüstrinin hizmetine girerek tüketicilerin hayatını kolaylaştıran ürünler haline dönüşmesi gerektiğini belirtti. Üç gün boyunca SDÜ Atatürk Spor Salonu’nda sergilenecek olan projelerin herkes tarafından gezilmesi gerektiğini dile getiren İbicioğlu, proje pazarında dereceye girenlere ekonomik ve sosyal ödüllerin dağıtılacağını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise SDÜ tarafından düzenlenen proje pazarında hayat riskini azaltan, yaşam kalitesini artıran projelerin ülke gündemine oturmasını temenni etti. Özkan, konuşmasını bir gün değil her gün bilime katkı sağlayan, ülkenin ekonomik göstergelerinin iyileşmesine katkıda bulunan SDÜ’nün başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğine duyduğu inancı dile getirerek sonlandırdı.

            Konuşmaların ardından "ISPARTEK- 2014 ve Öğrenci Proje Pazarı"nın açılışı yapıldı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap