Eğirdir SML Öğrencileri Budapeşte'den Döndü

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SML Öğrencileri Budapeşte'den Döndü
Haberin Tarihi: 24.5.2014 18:30:00 - Okunma Sayısı:2464 defa okundu.

Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin hazırladığı ve Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ortağı olduğu "Neonatal Resüstasyon ve Neonatal Hemşirelik uygulamalarının AB boyutunun öğrenilmesi" konulu proje kapsamında Macaristan'ın Budapeşte kentine giden öğrenciler ilçemize döndü.

Eğirdir SML Öğrencileri Budapeşte’den Döndü…

 

            Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin hazırladığı ve Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ortağı olduğu “Neonatal Resüstasyon ve Neonatal Hemşirelik uygulamalarının AB boyutunun öğrenilmesi” konulu proje kapsamında Macaristan’ın Budapeşte kentine giden öğrenciler ilçemize döndü.

            11/ B Acil Tıp Teknisyenliği, 12 /B Acil Tıp Teknisyenliği ve 12 /A Hemşirelik bölümünden; Sevim Sümeyye Sinap, Sevde Gül Özer, İsmi Nur Gürel, Tolunay Sinan, Sümeyye Avcu, Betül Yılmaz ve Fatma Begüm Çakmak Sağlık Hemşirelik Dersleri öğretmeni Dilek Gürğan nezaretinde Macaristan’ın Budapeşte kentinde 4 haftalık staj yapma olanağı buldular. Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar sonucu hak kazanmış oldukları sertifikaları dün düzenlenen törenle kendilerine verildi.

            Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde düzenlenen sertifika törenine; Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdiresi Necla Bozhüyük, Hastane Başhekimi Op. Dr. İbrahim Etli, Hastane Müdürü Kazım Kahraman, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

            Sağlık Hemşirelik Öğretmeni Dilek Gürğan’a ve Öğrencilere sertifikaları protokol tarafından verildi.

            Öğrenciler 1 ay boyunca Budapeşte’de staj yaptıklarını, kaldıkları süre içerisinde bütün hastane ve kültür yerlerini gezdiklerini, Türk kültürünün daha güzel olduğunu ifade ettiler.

            Öğrenciler ayrıca, orada bulunan doktor ve hemşirelerinin az ücretle çalıştığını, insana daha çok değer verildiğini gözlemlediklerini belirttiler.

            EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap