Türkiye'nin Yöresel Ürünleri Isparta'da Tanıtılıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye'nin Yöresel Ürünleri Isparta'da Tanıtılıyor
Haberin Tarihi: 30.5.2014 10:32:00 - Okunma Sayısı:2509 defa okundu.

Yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yöresel Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği (YÖREDER) işbirliğinde düzenlenen "Yöresel Ürünleri Tanıtma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri"nin açılışı Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Türkiye’nin Yöresel Ürünleri Isparta’da Tanıtılıyor

 

            Yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yöresel Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği (YÖREDER) işbirliğinde düzenlenen “Yöresel Ürünleri Tanıtma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin açılışı Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yapıldı.

            

            Türkiye’nin farklı illerinin yöresel ürünlerinin sergilendiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan YÖREDER Başkan Vekili Sedat Kolcuoğlu, Yöresel Ürünleri Tanıtma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin ilk kez Antalya dışında bir ilde, Isparta’da düzenlendiğini söyledi. Isparta’ya hizmet etmekten gurur duyduklarını dile getiren Kolcuoğlu,  “Biz yöresel ürünlere büyük önem veriyor, bu ürünlerin tanıtılmasını amaçlıyoruz.” dedi.

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ise bu etkinliğin yöresel ürünlerin ulusal çapta tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek “Yerel düşünüp küresel davranıyoruz. Yerel değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız” diye konuştu.

            SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da Türkiye’deki işletmelerin çoğunun küçük işletmelerden oluştuğunu ifade ederek bu işletmelerin ürettikleri ürünleri markaya dönüştürebilmeleri için teknik imkanlarının olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin markalaşacak çok sayıda ürüne sahip olduğunu dile getiren İbicioğlu, küçük işletmelere bu konuda destek olunması gerektiğine vurgu yaptı.

            “Yöresel ürün, yörenin örfü ve adetidir” diyen Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ise yöresel ürünlerin gelişen teknolojinin gerisinde kalmaması gerektiğini söyledi.

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan da etkinliğin Isparta’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yöresel ürünler bize ait olandır. Değerini bilmeli sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

            Türkiye’nin 81 ilinden katılımın olduğu ve ülkemizin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı sergi, 1 Haziran Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap