Hayatını kaybeden orman işçilerinin aileleri unutulmadı!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hayatını kaybeden orman işçilerinin aileleri unutulmadı!...
Haberin Tarihi: 28.6.2014 10:05:00 - Okunma Sayısı:2407 defa okundu.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde 2013 yılında yangına müdahale sırasında ve trafik kazasında vefat eden yangın söndürme orman yangın söndürme işçilerinin aileleri ile buluşma toplantısı düzenlendi.

Hayatını kaybeden orman işçilerinin aileleri unutulmadı!...

 

            Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde 2013 yılında yangına müdahale sırasında ve trafik kazasında vefat eden yangın söndürme orman yangın söndürme işçilerinin aileleri ile buluşma toplantısı düzenlendi.

            Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Zeki Eryiğit, Öz Orman-iş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Ayaz, hayatını kaybeden işçilerin aileleri  ve çalışma arkadaşlarının katıldığı toplantıda konuşma yapan Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Orman teşkilatının büyük bir aile olduğunu ifade ederek “geçen sene orman yangınlarına karşı Bölge Müdürlüğümüzde sağlanan başarıda, alınan tedbirlerin yanında yangın söndürme işçilerimizin cansiperane çalışmalarının etkisi büyüktür. Bu çalışmalar esnasında Mehmet Turan arkadaşımız rahatsızlanarak yangında hayatını kaybetti. 

            Bu orman teşkilatımızın vermiş olduğu kayıplarda ilk değil. Bundan önceki bölge müdürlerimiz, işletme müdürlerimiz, orman muhafaza memurlarımız, bölge şeflerimiz ve birçok yangın söndürme işçimiz hayatını kaybetti. Mehmet Savaş arkadaşımız da yangın ekip merkezinden evine izne giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.” dedi ve Her iki çalışanın geride kalan ailelerine sabır dileyerek, her zaman yanlarında olduğunu” belirtti.

            Orman-iş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Ayaz “Çok değerli iki kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyerek meydana gelen maddi zararların bir şekilde telafi edilebileceğini, ama kaybedilen bir can geri gelmeyeceğini ifade etti ve “sevinçleri paylaşarak büyüttüğümüz gibi acılarımızı da paylaşmak azaltmak için buradayız” dedi.

            Hayatını kaybeden işçilerin aileleri de memnuniyetlerini ifade ederek, orman teşkilatının sürekli yanlarında olduğunu belirttiler.

            İşçilerden Isparta İli Sütçüler İlçesinden Mehmet Turhan 06.10.2013 tarihinde orman yangınına müdahale sırasında, Burdur İli Bucak İlçesinden Mehmet Savaş18.10.2013 günü yangın ekip merkezinden evine izne giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

            Ayrıca toplantıda her iki işçinin ailelerine kıdem ve yangın tazminatları ile yetkili sendika tarafından işçilere yapılan  hayat sigortası tazminat miktarları takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap