YBEM'den Osmanlıca Kursu Sertifika Töreni

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YBEM'den Osmanlıca Kursu Sertifika Töreni
Haberin Tarihi: 2.7.2014 09:23:00 - Okunma Sayısı:2323 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin(YBEM) sosyal sorumluluk projesi adı altında ücretsiz olarak açtığı Osmanlı Türkçesi kursu için bir sertifika programı düzenlendi.

YBEM’den Osmanlıca Kursu Sertifika Töreni

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin(YBEM) sosyal sorumluluk projesi adı altında ücretsiz olarak açtığı Osmanlı Türkçesi kursu için bir sertifika programı düzenlendi.

            YBEM’de gerçekleştirilen programa SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci, YBEM personeli ve kursiyerler katıldı.

            Etkinlikte konuşan YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci “Sosyal sorumluluk projesi adı altında tertip ettiğimiz Osmanlı Türkçesi kursuna yoğun katılımlarından dolayı siz kursiyerlerimize ve kurs hocamıza teşekkür ediyorum. YBEM olarak 41 öğrencimize sertifikalarını vereceğiz bu bizleri özellikle mutlu etmektedir. YBEM olarak Osmanlıcayı önemsiyor ve sizleri gayretlerinizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

            SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi ise böyle güzel bir hizmet başlattıkları için YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci’ye, kurs hocası tarihçi Faruk Gündüz’e ve kursiyerlere teşekkürlerini sundu.

            Osmanlıca öğrenmenin kolay olduğunu ve herkesin öğrenebileceğini kaydeden Seydi, kursiyerlere Osmanlıcayı ne kadar ve hangi seviyede öğrendiklerinin önemsiz olduğunu asıl önemli olanın böyle bir kursa iştirak etme ve devamını getirme iradesini göstermeleri olduğunu ifade etti.

            Bir İngiliz’in 17. Yüzyıla ait arşivdeki bir belgeyi iyi bir şekilde okuduğunu ama bizim bu noktada sıkıntı çektiğimizi söyleyen Seydi, bunun çözüm yolunun da milli ve kültürel kimliğimizin bir parçası olan Osmanlı Türkçesini iyi bir şekilde öğrenmekten geçtiğini söyledi.

            Seydi, “YBEM’de kursiyerlere asıl emeği geçen ve belli bir seviyede Osmanlıca okumalarını sağlayan kurs hocamız ve benim de öğrencim olan Faruk Gündüz’e de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

            Kurs hocası tarihçi Faruk Gündüz ise ilgilerinden dolayı YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci’ye, her zaman teknik noktada yardımlarını esirgemeyen YBEM personeline ve programa iştirak eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi’ ye teşekkürlerini iletti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap