DÜNDAR BEY HAMAMI RESTORASYONUNDA SKANDAL!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜNDAR BEY HAMAMI RESTORASYONUNDA SKANDAL!..
Haberin Tarihi: 11.7.2014 11:05:00 - Okunma Sayısı:1618 defa okundu.

DÜNDAR BEY HAMAMI RESTORASYONUNDA SKANDAL!..

Dündar Bey Hamamı’na hangi adı koymuştu eski Başkan O. Nuri Özmeral: Esma Sultan Hamamı

Esma Sultan kim? Belli değil. Belli değil bile fazla; yok böyle biri. Ama Nuri Bey yakıştırmıştı bir ad; olmuştu Dündar Bey Hamamı, Esma Sultan Hamamı. Ayıkla pirincin taşını… Çok söyledim yanlışı kendisine. Belgeler ileri sürdüm Dündar Bey Hamamı olduğuna dair ama Nuh dedi peygamber demedi. Ne edelim bazıları laf dinlemez. Nuri Bey onlardan biriydi.

Nuri Bey, “Eğirdir tarihine sahip çıkacağım!” dedi saygı duyduk. Hamamı restore etmeye başladı. 2011’de başlayan çalışmalar 2014 seçimlerinden önce bitti ve hamam hizmete açıldı.

Hamama kaç lira harcandı? Yani Eğirdirlinin cebinden kaç lira çıktı?

İki milyon altmış iki bin lira.

Hamam 2014 seçimlerinden önce açıldı mı? Açıldı. Ama Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, “Hamam benden izin alınmadan açılmıştır.” diyor.

Dahası var mı? Var. Kurul ayrıca, “Kurulumuzun 05.12. 2011 tarih ve 217 sayılı kararı ile hamam için onaylanan projeden farklı uygulamalar yapılarak hamamın orijinalliği bozulmuştur.” diyerek hamamda keyfi değişiklikler yapılmıştırın altını çiziyor.

Dahası var mı? Var. Kurul, “Hamamı ben gelip yerinde inceleyene kadar kapatın!..” diyor.

Hamamcıya kapatma yazısı gitti.

Şimdi ne olacak? Elimizde kurulun bu yöndeki kararını gösterir 19.06.2014 tarih 2801 sayılı kararı var. Karar, 8.7.2014 tarihli Akın gazetesinde aynen çıktı.

Şimdi soruyoruz, Kurul’un “açmaya izin” kararı olmadan hamam niye açıldı? Hamamda keyfi uygulamalarla değişiklik yapılmışsa, ki raporda öyle söylüyor, hamam yeniden inşaat alanına mı dönecek? Bu arada yapılacak masraf gene Eğirdirlinin cebinden çıkmayacak mı?

Ne demiş atalarımız,” Bir deli kuyuya bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz.”

İşin sonunu bekleyip göreceğiz!..

                                                                                        İlhan ŞİMŞEK 09.07.2014

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap