36. Kalp Haftası Etkinliği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,36. Kalp Haftası Etkinliği
Haberin Tarihi: 17.4.2024 11:16:29 - Okunma Sayısı:334 defa okundu.

Muhsin Durucan yazdı

36. KALP HAFTASI ETKİNLİĞİ

(13-24 Nisan 2024)

 

Kalp;

Stresten, şekerden, dumandan

Haz etmez.

Hele hele sevgiyle beslenirse,

Hiçbir zaman teklemez!

 

Muhsin DURUCAN

 

*

1975 yılında kurulmuş olan Türk Kalp Vakfı; 1995 yılından beri 26 ülkeden 33 üyesi bulunan Avrupa Kalp Birliği, 2001 yılından beri de 100’ü aşkın ülkeden 200 üyesi bulunan Dünya Kalp Federasyonunun resmi üyesidir.

 

 “19 Mayıs Cad. No:8 Şişli/İstanbul” adresinde bulunan Tıp Merkezi, erken tanı noktasında hizmet vermekte ve toplumsal bilinç yaratma görevini uygulama ile birleştirmektedir.

 

 

Vakfın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saliha Ulaşoğlu’ndan davet aldım. Taksim Sofitel otel’deki etkinliğe katıldım. Otel yetkililerinin ya da görevlilerin ikramları takdire değerdi!

TKV’nin 40 sayılı Aralık Ayı dergisini karıştırırken; Pof. Dr. Yıldız Tümerdem’in 11. Sayfadan başlayın 6 sayfa süren araştırma ve düzenlemeye dayanan özgün yazısını okudum. O yazının el altında bulundurulması gerekir.  Sn Tümerdem’in gelmediği konusunu TKV Üyesi  Şükriye Türkel  ile söyleştik. Orada olmasını gözümüz ve gönlümüz aradı. Hayriye Midillioğlu ile hal hatır sorduk. Özel Kalem Müdürü Nurinnisa Parmaksız, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü  Saliha Ulaşoğlu ile yer yer konuştuğumuz oldu. Onların çalışmalarını gözlemlediğimi ve başarılı bulduğumu belirttim.

Dünyada beslenme ve stres kaynaklı kalp hastalıklarının yaygınlaşması sonucu 36. Kalp Haftasında çocuklara düşen kalp kardiyologu sayısına dikkat çekildi. İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu: "Kalp hastalıklarına karşı insanlara kendisini korumasını öğretmemiz gerekir.’ Derken Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven:  "Çocuk kalp doktoru bugün Türkiye'de 500 adet. 9 milyon çocuktan paylaştırdığınız takdirde 18 bin kişiye 1 çocuk kardiyoloğu düşüyor.” Düşüncesini belirtti.

Hazırlanan ayrıntılı ve özenli programa göre (13-24 Nisan 2024) tarihleri arasında etkinlikler sürdürülecektir. Ayrıca emeği geçenleri alkışlamak gerekir. Alfred De Musset şiirine dönüş yaparak köşe yazımızı noktalayalım.

Kalbime dedim ki, zayıf kalbime:
Yetmez mi çektiğim bu güne kadar?
Değişe değişe süren acılar,
Keder katmıyor mu kederlerime?

Kalbim cevap verdi: Yeter ne demek,
Yetmez çektiğimiz bugüne kadar,
Değişe değişe süren acılar,
İşte bizi asıl bu yüceltecek.
..”

*

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap