Targel Personellerine Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Targel Personellerine Tablet Bilgisayar Dağıtıldı
Haberin Tarihi: 23.7.2014 09:35:00 - Okunma Sayısı:2471 defa okundu.

Tarım Bilgi Sistemi içinde yer alan "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi" (TÜKAS) çalışmaları ile ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınması, işletme bilgilerinin tamlığı ve güncellenmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Targel Personellerine Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

 

            Tarım Bilgi Sistemi içinde yer alan "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi" (TÜKAS) çalışmaları ile ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınması, işletme bilgilerinin tamlığı ve güncellenmesinin sağlanması amaçlanıyor. Bu amaca yönelik çalışmalar çerçevesinde, ilimiz genelinde Tarımsal Üretim Kayıt işlemlerini yürütmek için merkez ve 12 ilçede toplam 88 Targel personeli görevlendirildi. Tarımsal faaliyet yapan tüm işletmelerin TÜKAS'a kayıt edilmesi işlemlerinde kullanılmak üzere 88 Targel personeline taahhütnameleri imzalatılarak tablet dağıtımı yapıldı.

            Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada tarım sayımının öneminden bahsederek, "Kayıtların doğru ve güvenilir olarak tutulması, ilerideki tarım politikalarımızın belirlenmesine ışık tutacaktır. Bu konuda görev alacak personelin, tablet bilgisayarları aracılığıyla offline olarak yapacakları kayıt bilgilerinin, günlük olarak Wi-Fi ya da 3G internet bağlantısı aracılığı ile online olarak merkezdeki veri tabanına aktarmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili yapılacak çalışmalarda Targel personelinin ihtiyaç duyabilecekleri kaynakların İlçe Müdürleri tarafından karşılanacağını, bu konuda her türlü yardımda bulunulacağını, bu tabletlerin kayıt işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacağını ifade ederek, Targel personeline hayırlı olsun ve çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap