Sütçüler'de orman yangını eğitimi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sütçüler'de orman yangını eğitimi
Haberin Tarihi: 24.7.2014 09:31:00 - Okunma Sayısı:2909 defa okundu.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü'nde Orman ve Kırsal Alan Yangınlarının Söndürülmesi eğitimi ve yapılan eğitimin ardından arazide uygulamalı olarak yangın söndürme araçları ile tatbikat yapıldı.

Sütçüler’de orman yangını eğitimi

 

            Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü’nde Orman ve Kırsal Alan Yangınlarının Söndürülmesi eğitimi ve yapılan eğitimin ardından arazide uygulamalı olarak yangın söndürme araçları ile tatbikat yapıldı.

            6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre orman yangınları ile mücadele eden personelin alması gereken iş güvenliği eğitimleri için Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan çalışmalar sonucunda oluşturulan program kapsamında Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ve yangın işçilerine orman ve kırsal alan yangınlarına müdahale eğitimi verildi.

            Verilen eğitimde orman yangınlarında iş güvenliği ve alınması gereken tedbirler, yangın türleri, yangın nedenleri ve orman yangınlarını etkileyen faktörler (arazi yapısı, hava halleri), orman yangınlarında organizasyon ve haberleşme, orman yangınlarına müdahale, el aletleri, arazöz ve iş makinelerin kullanımı, kişisel koruyucu donanımlar ve kullanımı konularında detaylı eğitimler verilerek arazide uygulamaları yapıldı. Eğitime toplam 133 kişi katıldı.
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap