KAYMAKAM DR. YILMAZ, TARHAN'A KONUŞTU:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM DR. YILMAZ, TARHAN'A KONUŞTU:
Haberin Tarihi: 11.8.2014 15:34:00 - Okunma Sayısı:1409 defa okundu.

KAYMAKAM DR. YILMAZ, TARHAN’A KONUŞTU:

“EĞİRDİR EVİ” ETKİNLİKLERİNDE GÜZEL BİR ORTAM VAR.

 

-          “EĞİRDİR EVİ” NE GELEN İNSANLAR; “…BİZ, SORUNLARIMIZI

            EĞİRDİR EVİ’NDE ÇÖZERİZ”  KARARLILIĞINDA GELMELİDİR.

-          EĞİRDİR EVİ; ŞAYET BİR ORTAK AKIL PLATFORMU İSE, ORADA

            TARTIŞILAN KONULARDA SON TAHLİLDE, ASGARİ

            MÜŞTEREKLERDE BİRLEŞİLİYORSA VE BİR KONSENSÜS

            OLUŞUYORSA, BUNLAR HAYATA GEÇİRİLMELİDİR…

-          HERKESE DÜŞEN MUTLAKA BİR GÖREV VARDIR. VE

            HERKES, KENDİ ALANIYLA İLGİLİ KONUDA, ELİNİ TAŞIN ALTINA

            KOYMALI… İŞTE EĞRDİR EVİ’NİN KIYMETİ, O ZAMAN ÇOK ÇOK

            İYİ BİLİNİR.

-          “EĞİRDİR EVİ” AÇIK OTURUMLARI KİTAPLAŞTIRILMALI…

-          “EĞİRDİR EVİ” TOPLANTILARINA, BUNDAN SONRA SÜREKLİ

            KATILACAĞIM…

 

DR. YILMAZ, BAŞKAN ŞENGÖL’DEN, GÖLDEKİ IŞIK GÖSTERİLERİNE PARALEL OLARAK,

SANAT VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE İLGİLİ ÖNERDİĞİ HUS USLAR İÇİN YANIT BEKLİYOR…

 

            Eğirdir Kaymakamı Dr. YILMAZ, Gazetemizin köşe yazarı ve Ankara Temsilcisi Zeki  TARHAN’a  konuşarak, “EĞİRDİR EVİ” etkinlikleri ve “EĞİRDİR EVİ”ne bakışı ile ilgili gazetemiz “AKIN”a özel bir demeç verdi.

            Bilindiği üzere, (5) yıl aradan sonra, yeniden EĞİRDİR HALKI ile buluşan ve halkımızın adeta “VUSLAT”, yani; “sevgiliye kavuşma” olarak görüp algıladığı EĞİRDİR EVİ etkinlikleri, bugüne dek üç kez yapılmış ve halkımızdan yoğun ilgi görmüştü. Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ,  EĞİRDİR EVİ Açık Oturumlarının ilk ikisine mazereti dolayısıyla katılamamış, üçüncü etkinlik olan “turizm” konulu toplantıya katılabilmişti.

            Önümüzdeki Salı akşamı “ eğitim” konulu yapılacak olan dördüncü etkinliğe de katılacağını söyleyen Dr. YILMAZ, “EĞİRDİR EVİ” ne ve orada yapılan ve yapılacak olan ve Beyin Fırtınasına dönüşen “AÇIK OTURUMLAR” için, bakın neler diyordu:

***

            … “EĞİRDİR EVİ” buluşmalarında güzel bir ortam var… Eğirdir’i sevenler orada buluşuyorlar… Bu, ne güzel bir şey değil mi?... Sonuçta; oraya gelen insanlar; “Eğirdir’in sorunlarını Biz, “EĞİRDİR EVİ” nde çözeriz!!!” kararlılığında gelmeleri lâzım” Konuşup gitmenin bir anlamı yok. “EĞİRDİR EVİ” nde konuşulanlar, hayata geçirilmelidir… Sorun ne ise, hangi konuya  çözüm aranıyorsa, o sorun mutlaka çözülmeli düşüncesiyle gelmeli “EĞİRDİR EVİ” ne.

            Herkese düşen, mutlaka bir görev vardır… Bu; kaçınılmaz bir görevdir… Ve herkes, kendi uzmanlık alanıyla ilgili konuda, “ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR!!!” “EĞİRDİR EVİ” nde tartışılıp konsensüs sağlanan konular, mutlaka ve mutlaka kayıt altına alınmalı ve kamuoyuyla paylaşılmalıdır… Kayıt altına alınan konular, ayrıca kitaplaştırılmalı ve ileride hayata geçirilen konular, birer “BAŞARI ÖYKÜSÜ” olarak, bir “SİVİL PLATFORM”nun semeresi olarak, gelecek nesillere intikal ettirilmelidir…”

            Kaymakam YILMAZ, her akşam saat 9.00’ da Eğirdir Limanında, su içi ışık gösterilerinin yapıldığını anımsatıyor ve bu ışık gösterilerine paralel olarak, bu etkinliği daha bir çekici ve de anlamlı hale getirmek için, sanat ve kültürel etkinliklerle zenginleştirmek gerektiği vurgusunu yapıyordu…Ve ilâve ediyordu: “…Bu konuda, Eğirdir Belediye Başkanlığına bazı önerilerde bulunduk Kaymakamlık olarak. Bugüne dek herhangi bir yanıt gelmedi henüz. Başkan ŞENGÖL’den yanıt bekliyoruz…”

***

            Son söz: HAYDİ EĞİRDİR!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap