BAKA sahadaki çalışmalarını sürdürüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA sahadaki çalışmalarını sürdürüyor
Haberin Tarihi: 13.8.2014 11:39:00 - Okunma Sayısı:2709 defa okundu.

Antalya, Burdur ve Isparta'daki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur İl Emniyet Müdürü, Altınyayla ve Gölhisar kaymakamları ve belediye başkanları ile biraraya geldi.

BAKA sahadaki çalışmalarını sürdürüyor

 

            Antalya, Burdur ve Isparta’daki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur İl Emniyet Müdürü, Altınyayla ve Gölhisar kaymakamları ve belediye başkanları ile biraraya geldi.

            Antalya, Burdur ve Isparta’daki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur İl Emniyet Müdürü, Altınyayla ve Gölhisar kaymakamları ve belediye başkanları ile biraraya geldi. Yerinde ve işbirliği içinde sorunlar ile çözümlerin tespiti amacıyla gerçekleştirilen toplantılarda, bölgenin kalkınması ve ekonomik refaha ulaşması için yürütülecek ortak çalışmalar ele alınırken Batı Akdeniz’in sürdürülebilir kalkınması için çalışmalarını sürdüren BAKA’nın yatırımcı çekilmesi, yatırımların bürokratik süreçlerinin hızlandırılması gibi çalışmalarının kurumlara büyük katkı sağladığı belirtildi.
 

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, bölgedeki kurum ve kuruluş toplantıları kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi. Burdur’a yeni atanan İl Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulunan Genel Sekreter Engin, BAKA’nın çalışmaları, vizyonu ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Emniyet Müdürü Taşlı, bölgeye önemli katkılar sağlayan BAKA’ya çalışmaları için teşekkür ederek Kalkınma Ajansı ile birlikte çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

ALTINYAYLA MANTAR ÜRETİMİNDE İKİNCİ

            BAKA, Burdur ve ilçelerindeki kurum ziyaretlerini Altınyayla’da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nda sürdürdü. Kaymakam Mehmet Ayan ile gerçekleşen değerlendirme toplantısında; Altınyayla’nın durumu, sosyo-ekonomik yapısı ve ön plana çıkan alternatif turizm hakkında bilgi ve görüş alışverişi yapıldı. Alternatif turizm potansiyelinin yanısıra mantar, kompost ve kireç işletmeciliğinin önemli ekonomik gelir getirdiği Altınyayla’da diğer önemli sektör hayvancılıkta da modern tesislerle süt ve et veriminin artığının ele alınan görüşmede, BAKA’nın alternatif turizm ve mantar işleme tesislerine destek olabileceği vurgulandı. Burdur’un Çavdır İlçesi’nde bin dönümde badem üretimi gerçekleştiren Likya Tarım ve Hayvancılık firması sahibi Bora Yücel’e de, BAKA ve TKDK destekleri anlatıldı.

            Türkiye’de mantar üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Korkuteli’nden sonra yüzde 15’lik üretimiyle ikinci sırada olan Altınyayla’da Genel Sekreter Tuncay Engin ile YDO Koordinatörü Mehmet Candan, Kaymakam Mehmet Ayan ile birlikte firma ziyareti gerçekleştirdi. Efe Can Mantarcılık firması yetkilileri ile görüşen BAKA ekibi, ürünlerin genel olarak işlenmemiş olarak satıldığını ve işleme tesisinin kurulmasıyla yurtdışına ihraç edilebileceği bilgisini aldı.

            Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ı da makamında ziyaret eden ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Genel Sekreter Tuncay Engin, Antalya, Isparta ile Burdur’da faaliyet gösteren BAKA’nın son dönem çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmaların ele alındığı ve yapılabilecek projeler üzerinde istişarelerde bulunulan toplantıda, Kırkpınar Yaylası gibi ilçenin alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla yayla turizminin önemi vurgulandı.
 

GÖLHİSAR’A BAKA’DAN KÜLTÜR EVİ

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, Gölhisar’da da Kaymakamı Mehmet Yasin Kırcı ile Belediye Başkanı Ramazan CANURAL ile biraraya geldi ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. Kaymakam KIRCI, BAKA’nın 2012 Mali Destek Programı’ndan verilen destekle uygulanan projeyle hayat bulan Muallim Mustafa Sırrı Özkan Kültür Evi’ni gezdirdi. Alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, turizmin yıla yayılması sonucu turistlerle birlikte turizm gelirlerini de arttırılmasına katkı sağlamayı hedefleyen Gölhisar Köylere Hizmet Götürme, Turizmi Geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği Başkanlığı’nın projesi ile Kültür Evi’nde tarihî ve kültürel değerler ile geleneksel el sanatları sergileniyor.

            BAKA Genel Sekreteri Engin ile YDO Koordinatörü Candan, Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural’ı da ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Gölhisar’ın tarım, turizm ve hayvancılık potansiyelinin ele alındığı toplantıda; Kbyra Antik Kenti’nin ilerleyen dönemlerde kazıların belli bir seviyeye ulaşması neticesinde bölgede ciddi bir turizm hareketliliğinin sağlanacağı belirtildi ve gelecek ödemlerde muhtemel işbirliği ve ortak hareket alanları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Burdur ve ilçelerindeki görüşmelerde; bölgenin kalkınması ve ekonomik refaha ulaşması için ortak çalışmalar yürütülebileceğini, yatırımcılara ve üreticilere yardımcı olunması gerektiğini ve BAKA olarak bu yönde gerekli katkıyı sağlayacaklarını kaydetti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap