TÜKAS ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜKAS ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Haberin Tarihi: 5.9.2014 10:57:00 - Okunma Sayısı:2983 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

TÜKAS ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

            Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) kapsamında İlimizde faaliyet yapan tüm işletmelerin TÜKAS’a kayıt edilmesi ve tarımsal işletme kaydının tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması hedefleniyor. Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen “Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu kayıtlar 2014 yılı Genel Tarım Sayımının Yapılması ve Kayıt Sisteminin Sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önemli olup, TÜKAS kapsamındaki çalışmalarda; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TARGEL personellerimiz arazi çalışmalarını büyük bir titizlikle, dere tepe demeden yerinde tespit çalışmalarını sürdürmektedir.

            Çalışmalarda işletme kaydı yapılacak ilgili arazilerde üretim yapan çiftçilerimizin yardımcı olması ve ilgili köy ve mahalle muhtarlıklarının tam desteği; çalışmaların kısa sürede bitmesi açısından, ayrıca tam ve sağlıklı verilerin ortaya çıkması açısından yararlı olacaktır.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap