CHP, Kuruluşu'nun 91'nci Yılını Kutladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP, Kuruluşu'nun 91'nci Yılını Kutladı
Haberin Tarihi: 9.9.2014 12:37:00 - Okunma Sayısı:3721 defa okundu.

9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 91. yılını kutladı.

CHP, Kuruluşu’nun 91’nci Yılını Kutladı

9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 91. yılını kutladı.

CHP’nin kuruluşunun 91’nci yıldönümü münasebetiyle CHP Eğirdir İlçe Teşkilatı bugün sade bir tören düzenledi.

CHP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Hasan Ali İnce, Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner, parti üyelerinin katılımıyla saat 11:30’da Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktılar. Daha sonra devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız söylenildi.

CHP’nin kuruluşu ile ilgili bilgi veren Kadın Kolları Başkanı Münevver Güner: “Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’de kuruldu. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsendi.

CHP tarihi Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşti. CHP kurucusu ve ilk genel başkanı Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığını kazandı. Cumhuriyeti kurdu, saltanatı kaldırdı, hilafete son verdi ve ulusal birliği sağladı. Hukuk eğitim ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni  biçimlendirdi” dedi.

 
 

Daha sonra bir konuşma yapan CHP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Hasan Ali İnce ise: “Partimizin 90’nlı yıllara gelmesinin büyük mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Keşke daha çok kalabalık olsaydık. Bundan sonra daha da kalabalık olacağız. Kuruluş yıldönümümüz hepimize kutlu olsun” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap