16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Eğirdir MARİM ile SDÜ Ziraat Fakültesinin ortak olduğu CORE ORGANIC II proje toplantısı İzmir'de yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MARİM ile SDÜ Ziraat Fakültesinin ortak olduğu CORE ORGANIC II proje toplantısı İzmir'de yapıldı
Haberin Tarihi: 25.10.2014 09:36:00 - Okunma Sayısı:3418 defa okundu.

Türkiye'nin ev sahipliğinde 16-18 Ekim tarihlerinde İzmir'de yapılan toplantıya, HealthyGrowth projesi ülke temsilcileri ve Türkiye proje ekibi olarak SDÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Handan GİRAY, Eğirdir MARİM'den Dr. Adem ATASAY, Zir. Yük. Müh. Dilek KARAMÜRSEL, Zir. Yük. Müh. Meltem EMRE ve Dr. Emel KAÇAL katıldı.

Eğirdir MARİM ile SDÜ Ziraat Fakültesinin ortak olduğu CORE ORGANIC II proje toplantısı İzmir’de yapıldı

 

            AB Yedinci Çerçeve Programı ERA-NET CORE ORGANIC II Programı kapsamında desteklenen HEALTHYGROWTH (Sağlıklı Büyüme; Doğruluk ve Güven ile Niş Pazardan Geniş Hacimli Pazarlara) Projesi Danimarka liderliğinde, İsviçre, Fransa, Norveç, Slovenya, Avusturya, Finlandiya, Almanya, Litvanya ve Türkiye (SDÜ Ziraat Fakültesi ile Eğirdir MARİM) ortaklığında yürütülüyor.

            Türkiye’nin ev sahipliğinde 16-18 Ekim tarihlerinde İzmir’de yapılan toplantıya, HealthyGrowth projesi ülke temsilcileri ve Türkiye proje ekibi olarak SDÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Handan GİRAY, Eğirdir MARİM’den Dr. Adem ATASAY, Zir. Yük. Müh. Dilek KARAMÜRSEL, Zir. Yük. Müh. Meltem EMRE ve Dr. Emel KAÇAL katıldı.

            Projenin ana çalışma konusunun; organik pazarların gelişimini desteklemek ve mevcut pazar payını sağlıklı bir şekilde arttırmak olduğunu belirten yetkililer tarafından verilen bilgiye göre; Organik pazarlar, Avrupa’nın farklı ülkelerinde farklı yapıya sahiptirler. Ama hepsinde ortak olan, yerel organik pazarların niş pazardan daha çok üretime geçişte problemlerinin olmasıdır. Bu problemlerin çözümü için büyük ölçekli ana pazar zincirlerinde organik değerlerin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir. HEALTHYGROWTH, organik üreticilerin hacim ve değeri nasıl birleştirdiklerini, sağlıklı büyüme ön şartıyla organik pazarların daha fazla gelişmesini desteklemek için bu bilginin nasıl kullanılacağını öğrenmek için, başarılı orta ölçekli organik değer zincirlerini araştırmayı amaçlamaktadır. 

            Proje toplantısı çerçevesinde, daha çok tıbbı bitkiler alanında sözleşmeli organik üretim yapan ve yaptıran, üretilen ürünleri işleyip paketleyerek ihracata sevk eden SUNDER firması ile organik olarak birçok meyve, sebze yetiştiriciliği ve hayvancılığın yapıldığı YERLİM firması ziyaret edildi. SUNDER firmasından Nazlı SÜNER ve YERLİM firmasından Gürsel TONBUL ziyaretçilerle yakından ilgilenerek yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdiler. Daha sonra ürünlerin işlendiği alanlar ve üretim yapılan araziler gezildi.

Proje koordinatörü Egon NOE, toplantı sonunda İzmir’de yapılan bu çalışmanın oldukça verimli geçtiğini, özellikle de organik üretim yapan firmalardan çok etkilendiklerini belirtti. Toplantıda ürün değer zincirindeki aktörlerin iletişimi, büyüme stratejileri ve mukavemet güçleri, her ülke için ayrı ve detaylı bir şekilde tartışıldığı, ülke raporları için önemli bilgiler elde edildiği açıklandı. Raporların tamamlanmasının ardından 2015 yılında karşılaştırmalı analiz ve proje sonuçlarının yayımı aşamasına geçilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap