KAZAKİSTAN HEYETİ MARİM'DE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAZAKİSTAN HEYETİ MARİM'DE
Haberin Tarihi: 29.10.2014 09:32:00 - Okunma Sayısı:3044 defa okundu.

Kazakistan'ın büyük meyve üreticilerinden oluşan 6 kişilik bir heyet teknik destek ve fidan almak amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

KAZAKİSTAN HEYETİ MARİM’DE

 

            Kazakistan’ın büyük meyve üreticilerinden oluşan 6 kişilik bir heyet teknik destek ve fidan almak amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

            Gülbudak Tarım İşletmelerinin önderliğinde Eğirdir MARİM’e gelen heyet, özellikle elma yetiştiriciliği ile ilgili konularda bilgi alışverişinde bulundular. Kazak heyet öncelikle Kurum Müdürü İsa EREN’i makamında ziyaret etti. Daha sonra Teknik Koordinatör Hüseyin AKGÜL ve Dr. Şerif ÖZONGUN eşliğinde Kurum arazilerini ve laboratuvarlarını gezen heyet MARİM’de yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldılar. Ülkemiz meyveciliği ve özellikle elmanın Türkiye’deki durumu ve yetiştiriciliği hakkında bilgi alan heyet, kendi ülkelerinde neler yapabilecekleri hakkında kurum konu uzmanları ile müzakerelerde bulundular. Bu ziyaretin kendileri için çok yararlı geçtiğini belirterek teşekkür ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap