ULUBORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNVERDİ, BELEDİYE BİNASINI OKUL İÇİN DEVRETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ULUBORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNVERDİ, BELEDİYE BİNASINI OKUL İÇİN DEVRETTİ
Haberin Tarihi: 5.7.2013 10:25:00 - Okunma Sayısı:2613 defa okundu.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Belediye Yönetim Merkezi'ni, 6 yeni program açması için; ücretsiz olarak Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) tahsis etti.

ULUBORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNVERDİ,

BELEDİYE BİNASINI OKUL İÇİN DEVRETTİ

-Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Belediye Yönetim

Merkezi'ni, 6 yeni program açması için SDÜ'ye tahsis etti.

            Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Belediye Yönetim Merkezi’ni, 6 yeni program açması için; ücretsiz olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) tahsis etti.

            Başkan Ünverdi, binanın deprem güçlendirmesi için de kendi öz kaynaklarından 500 Bin TL harcayacak, SDÜ’ye teslim edecek.

            Başkan Ünverdi, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “SDÜ Meslek Yüksekokulu Uluborlu’ya 1994’te açıldı. Şu an kayıtlı 1.870 öğrenci var. Ancak bunların 1.400’ü devam ediyor. Teknik ve ön lisans programları açık… Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) 2013- 2014 Akademik Yıl’da 6 yeni program açılması için dosya verdi. Hedefimiz bu dönem öğrenci sayısını 2.500’e ulaştırmaktır. Uluborlu’da 5 tane yurt var.

            Kredi Yurtlar Kurumu 11 bin m2 yer aldı. 400 kişi/ kapasiteli yurt yapacak. İhalesi Ağustos’a kadar tamamlanmış olacak. Biz, Belediye Merkez Binası’nı ücretsiz olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Yapının deprem güçlendirmesi için de proje yaptık. 500 Bin TL harcayacağız. Bina 600 m2 inşaat alanına oturuyor. Kullanım alanı ortalama 5 Bin m2. Bu da güzel dersliklerin ortaya çıkması anlamı taşıyor.

            Belediye Yönetim Merkezi için ise yeni bir yapı inşa edeceğiz. Proje çizildi. Selçuklu esintisi olacak. Mimari tamamen Selçuklu Dönemi’nden izler taşıyacak. Yeni Kampus 480 m2. Zemin + 1 olacak. İnşaat alanı 1.400 m2. Yatırım maliyeti ortalama 800 Bin TL. 4 ay gibi süreçte tamamlamayı arzu ediyoruz. Üniversiteye çok inanıyoruz. Zaten Uluborlu medeniyet ve ilim şehri. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde bu coğrafyada 20 Medrese vardı.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap