EĞİRDİR MARİM'DE BUDAMA KURSU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MARİM'DE BUDAMA KURSU
Haberin Tarihi: 15.12.2014 17:14:00 - Okunma Sayısı:4011 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2014 yılı Hizmet İçi Eğitim Programında yer alan "Ilıman İklim meyve Türlerinde Budama" konulu eğitim Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından 08-12 Aralık 2014 tarihleri arasında yapıldı.

EĞİRDİR MARİM’DE BUDAMA KURSU

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2014 yılı Hizmet İçi Eğitim Programında yer alan “Ilıman İklim meyve Türlerinde Budama” konulu eğitim Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından 08-12 Aralık 2014 tarihleri arasında yapıldı. 14 farklı ilden gelen 18 teknik personele 5 gün süreyle Ilıman iklim meyve türlerinde budama konusunda eğitim verildi.                                              

            Kurum müdürü İsa EREN, kursun açılışında, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü tanıtan sunumu yaptıktan sonra meyvecilikte budamanın önemine değindi. EREN yaptığı konuşmada, ”Budama ağacın erken meyveye yatmasında, düzenli ve standart meyve vermesinde çok etkili olan bir kültürel uygulamadır, kurumumuzda her yıl düzenli olarak budama eğitimleri verilmektedir, ayrıca talep olması durumunda sorumluluk alanımızda bulunan illerde yerinde de bu eğitimler verilmektedir. ” dedi.

            Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen teknik elemanlara, uygulamalı eğitimlerin yoğunlukta olduğu kursta; kurum personeli tarafından, kiraz, elma armut, şeftali erik, kayısı, bağ, ceviz, badem, ayva, vişne ağaçlarında budama hakkında bilgiler verildi. Kursa katılan teknik personel olumsuz hava koşullarına rağmen verilen eğitimden oldukça memnun kaldıklarını belirterek başta Kurum Müdürü İsa EREN olmak üzere Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik elemanlarına teşekkür ettiler.

            Eğitim sonunda seminere katılan teknik elemanlara Kurs Katılım Belgeleri verilerek dilek ve temennilerle eğitim tamamlandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap