EGİAD'IN HAYIR ÇARŞISI AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGİAD'IN HAYIR ÇARŞISI AÇILDI
Haberin Tarihi: 7.5.2013 11:07:00 - Okunma Sayısı:2172 defa okundu.

İlçemizde her yıl çeşitli vakıflar ve dernekler tarafından öğrenciler yararına açılan hayır çarşısı açılışları devam ediyor.

EGİAD’IN HAYIR ÇARŞISI AÇILDI

 

            İlçemizde her yıl çeşitli vakıflar ve dernekler tarafından öğrenciler yararına açılan hayır çarşısı açılışları devam ediyor.

            Dün Eğirdir Genç İşadamları Derneği (EGİAD) geleneksel hayır çarşısının bu yıl 5’ncisi açıldı.

            Hayır çarşısının açılışına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Cumhuriyet Savcısı Doğan Adem Kurt, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda hemşehrilerimiz katıldı.

            Saat 11:15’de gerçekleşen törende protokol konuşmaları yapıldı.

            Öncelikle söz alan Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral özetle: “Bu kardeşlerimiz hayırlar yaparak köprü vazifesini oluşturuyorlar.  Hayır çarşılarımız her yıl gün geçtikçe daha güzel mekanlarda yapılıyor. Bu da Eğirdirimizin gittikçe geliştiğini gösteriyor. Önceleri Kermes deniliyordu. Ama burada hayırlar yapılıyor. O yüzden ismini hayır çarşısı koyduk. Yardımsever halkımızın katkılarıyla yurtlar, okullar yapılıyor. Herkes birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor.  Bu bizleri daha da güçlendiriyor. Bu gücümüzün daha ileriye gitmesini ve bu faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz. Bu hizmet mutfağında çalışan, organize eden özellikle hanımefendi kardeşlerime çok teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz da “Bu organizasyon yıldan yıla daha güzel yapılıyor. İnsanlara eğitim yolunda yardımcı oluyorlar. Bu hayır çarşısına vesile olan herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            Hayır çarşısının açılış töreninde konuşan ve konuşmalarında Eğirdir’i yere göğe sığdıramayan Isparta Valisi Memduh Oğuz ise: “Şu tabiata baktığımızda ne kadar şanslıyız. Suların, yeşilliklerin fevkalade içerisinde bulunuyoruz. Cenabı-ı Allah Eğirdir’i çok güzel yaratmış. Eğirdir’in güzelliklerini saymakla bitmez. Sizler de çok şanslısınız. Sizler güzelliklerinize güzellik katarak hayırlar yapıyorsunuz. Bu yaptığınız hayırların mükafatını görürsünüz. Bu halkanızın gelişerek devam etmesini diliyorum. Başta hanımefendilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Eğirdir Çağlayan Eğitim ve Yurt Hizmetleri Anonim Şirketi Müdürü Mustafa Kabaağaç tarafından yapılan duanın ardından Hayır Çarşısının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra  çarşısında bayanlarımızın el emeği göz nuru ile bir yıl içerisinde yapılan çeyizlik ürünleri ve gıda reyonlarının bulunduğu stantlar gezildi.

            Gezi esnasında Vali Memduh Oğuz kendi elleriyle lahmacun yaptı.

            Eğirdir Çağlayan Eğitim ve Yurt Hizmetleri Anonim Şirketi tarafından geçen yıl temeli atılan Poyraz Mahallesi İrfan Kaynak Okulu yanına 500 m2 alana, 150 kişi kapasiteli, 5 katlı Ortaöğretim Erkek Öğrenci yurt binasının tamamlanması için Vali Memduh Oğuz bin TL.  bağışlarken, hemşehrilerimiz de katkıda bulundular. 

            Eğirdir Genç İşadamları Derneği EGİAD geleneksel hayır çarşısının 12 Mayıs 2013 Pazar gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap