TTKD BİLİM VE DANIŞMA KURULU, YILIN SON TOPLANTISINI YAPTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TTKD BİLİM VE DANIŞMA KURULU, YILIN SON TOPLANTISINI YAPTI
Haberin Tarihi: 23.12.2014 10:36:00 - Okunma Sayısı:1565 defa okundu.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim ve Danışma Kurulu toplantısı 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 10.30'da Prof. Dr. İrfan Albayrak başkanlığında, belirlenen gündem uyarınca, dernek genel merkezinde yapıldı.

TTKD BİLİM VE DANIŞMA KURULU, YILIN SON TOPLANTISINI YAPTI

 

            Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim ve Danışma Kurulu toplantısı 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 10.30’da Prof. Dr. İrfan Albayrak başkanlığında, belirlenen gündem uyarınca, dernek genel merkezinde yapıldı.

            Toplantıya; Prof. Dr. İrfan  Albayrak, Prof. Dr. Musa Doğan, Prof. Dr. Sümer Gülez, Prof. Dr. Saime  Ünver İkincikarakaya, Yrd. Doç. Dr. Nahit Pamukoğlu, Zeki Tarhan, Gülçin Yorbık, Zeynep Nuray Bayar, Sebahat Yaşar, Deniz Güryuva katıldı.

            Konu ile ilgili olarak bilgi veren Genel Sekreter Dr. Ülkü Merter şunları söyledi: “AB’den alınan, İÇAÇEP’in Bölgesel Çevre Sorunlarının Çözümüne Aktif Katılımının Sağlanması projesi ve uygulamaları konusunda, proje koordinatörü Begüm İŞCEN tarafından bilgi verildi. Derneğimiz ve Bursa Nilüfer Belediyesi ile 09-10 Ekim 2015 tarihlerinde Bursa Uludağ Üniversitesinde yapılacak olan, Su Samurunun Türkiye’deki Durumu IV. Sempozyum konusunda bilgilendirme yapıldı. 2015 yılında çevre ile ilgili günlerde yapılacak etkinliklerin planlanması görüşülerek, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftasında etkinlikler yapılması konuşuldu. Bunların neler olacağının düşünülerek Ocak ayında yapılacak toplantıya getirilmesi kararlaştırıldı. Yönetim Kurulunda alınan karar uyarınca, çevre ödülleri verilmesi ve kamu spotu hazırlanması görüşülerek, Gülçin YORBIK tarafından, ödüller konusunda örnekler sunuldu. Üyeler, bu yaklaşımın çok doğru olacağını belirttiler. Kamu spotu konusunda bazı sloganlar düşünüldü. Bu konuda Yrd. Doç. Dr.Nahit PAMUKOĞLU yardımcı olacak. Bu konunun sloganlarının da Ocak ayı toplantısında görüşülmesi kararlaştırıldı.

            Prof. Dr. Sadık ERİK ile yapılan telefon görüşmesinde gündeme gelen, yapılacak bir program uyarınca her ay bir konuda sunum yapılması teklifi üyelere sunuldu. Bunun da, teklif sahibi hocamızın da bulunmasını istediğimiz, Ocak ayı toplantısında görüşülmesi kararlaştırıldı.

            Bilim ve Danışma Kurulunun gelecek toplantısı 31 Ocak 2015 cumartesi günü dernek genel merkezinde yapılacaktır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap