EĞİRDİR'E İFTİRA ÇOK!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'E İFTİRA ÇOK!..
Haberin Tarihi: 30.12.2014 10:17:00 - Okunma Sayısı:1287 defa okundu.

EĞİRDİR’E İFTİRA ÇOK!..

 

            Eğirdir için olumsuz yazılar halkımızı derinden üzüyor.

            Maalesef, Eğirdir’de çıkan bazı gazetelerde ilçemizi küçük düşüren haberlere rastlıyoruz.

            İlçemizin hiçbir iş yerinde çay üç buçuk lira değilken bir gazetenin, internetine düşen haberi araştırma yapmadan bir bardak çayı üç buçuk liraya satılıyor şeklinde göstermesini gazetecilik anlayışıyla bağdaşmayan bir haber olarak nitelendiriyoruz.

            Sağduyu, bu tür haberlerin kaynağının araştırılmasını ve belgelendirilmesini isterken Eğirdir’e vereceği zararın da düşünülmesi yönünde olmalıdır.

            Bu yönde 29 Aralık 2014 tarihli Akın gazetesinde “BÜFEDEYİM” sahibi Tahir Gülkaya’nın söyledikleri olayı çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

            “Eğirdir’de çay en fazla bir lira; o da büyük bardak için, bizde böyle. Gelenler, “ Çay üç buçuk lira olur mu?” haberinden sonra önce çay parasını soruyorlar.  Böyle bir haber Eğirdir turizmine vurulan en büyük darbedir. Böyle bir haberi yapan her kim olursa olsun Eğirdir milliyetçisi olamaz.”

            İşletme sahibi Tahir Gülkaya’nın söylediklerine katılmamak elde değil. Gazetecinin haber yaparken belgeye dikkat etmesi yanında haberin hangi yöne gideceğini, toplumda nasıl karşılanacağını iyi düşünmesi gerekir.

            Yeri gelmişken Eğirdir Gölü için söylenen olumsuz görüşlerin de gazetelerde geniş yer almasını ben şahsen doğru bulmuyorum. Çünkü bu gölden ekmek yiyenler var. İlçemizde faaliyet gösteren HAS Ticaret yurt dışına yılda milyonlarca lira değerinde istakoz satıyor. Bu para doğrudan Eğirdir’in cebine giriyor. Bu sayede onlarca kişi HAS Ticaret’ten ekmek yiyor. Dış alıcılar, gölün kirliliği haberlerine inanıp ıstakoz almaktan vazgeçerse bunun vebalini kim ödeyecek?

            Bilim çalışması yapan insanlarımıza saygımız sonsuz. Ancak onların da Eğirdir Gölü ile ilgili söylemlerinde sert ve acımasız ifadeler kullanmamaları doğru olur düşüncesindeyim.

            Eğirdir’i Eğirdir yapan Eğirdir Gölü ile Eğirdir insanı olduğunu unutmayalım.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap