EĞİRDİR'DE MASA TENİSİ RÜZGÂRI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE MASA TENİSİ RÜZGÂRI
Haberin Tarihi: 5.1.2015 15:47:00 - Okunma Sayısı:2097 defa okundu.

Tarım Öğretiminin 169. Yıldönümü Etkinliği kapsamında Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) tarafından MARİM 1. Eğirdir Açık Masa Tenisi Turnuvası 3-4 Ocak 2015 tarihinde Eğirdir Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.

            EĞİRDİR’DE MASA TENİSİ RÜZGÂRI

 

Tarım Öğretiminin 169. Yıldönümü Etkinliği kapsamında Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) tarafından MARİM 1. Eğirdir Açık Masa Tenisi Turnuvası 3-4 Ocak 2015 tarihinde Eğirdir Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.    

                                        

            Turnuvaya Isparta, Ankara, Antalya, Denizli, İzmir, Gaziantep, İstanbul, Düzce, Konya ve İran’dan olmak üzere 89 sporcu kayıt yaptırdı. 3 Ocak 2015 tarihinde Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN’nin de katıldığı açılış töreninde konuşan MARİM Müdürü İsa EREN, Tarım öğretiminin Türkiye’deki seyri hakkında bilgi verdi, turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen başta kurum personeline ve uzaktan-yakından gelen sporculara teşekkür etti.  Daha sonra 1.lig oyuncuları Fatih KARBİ, Nurhan TÜFEKÇİ ve Tufan YALÇIN tarafından gösteri maçı ile turnuva start aldı. 22 grupta oynanan müsabakalar sonucunda gruplarında ilk 2 dereceyi alan sporcular ana tabloda mücadele etme hakkı kazanırken, gruplarında 3. ve 4. olan sporcular ise consulation da mücadeleye devam ettiler.

            Çok çekişmeli geçen maçlar sonunda; İran’dan katılan, İran süper lig oyuncusu Ramin ŞERİATİ final müsabakasında, Ankara’dan katılan Polis Akademisi 1. lig oyuncusu  Fatih KARBİ’yi 3-1 yenerek şampiyon oldu. 3. lük maçında ise Antalya’dan katılan eski masa tenisi milli takım oyuncusu İsmail Hakkı ÖZÇELİK yine Antalya’dan katılan Cüneyt  KÖKSAL’ı 3-0 yendi.

            Consulation maçları da büyük çekişmeye sahne oldu. Bu grubun final müsabakası İşitme Engelliler Milli takım Hocası ve federasyonda görevli Tufan YALÇIN ile Eğirdir’den katılan Tufan Hoca’nın öğrencisi İşitme Engelliler Milli Takım oyuncusu Hasan MERCAN arasında oynandı. Zorlu geçen finali Tufan YALÇIN 3-0 kazanmayı başardı. Bu grupta 3. lüğü Gaziantep’ten katılan masa tenisi camiasının sevilen ismi Mahmut DEMİR, Isparta’dan katılan Özgür KOŞKAN’ı 3-0 yenerek elde etti.

            Kupa töreni çok renkli görüntülere sahne oldu. MARİM Müdürü İsa EREN ve Müdür Yardımcısı R. Ali EMRE turnuvaya katkı ve destek sağlayan; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan GENCER, İşitme Engelliler Milli Takım Antrenörü Tufan YALÇIN, İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Derneği Başkanı Uğur BEŞOK ve turnuva sponsoru Gökhan Tarım AŞ. ye plaket takdim ettiler.

            Ayrıca, Masa Tenisi Isparta İl Temsilcisi Sami TOGAY turnuvaya ev sahipliği yapan MARİM Müdürü İsa EREN ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olan Ahmet TAŞDEMİR’e Masa Tenisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

            Dereceye giren sporculara; Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, SDÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Zekeriya AKMAN, MARİM Müdürü İsa EREN, SARİM Müdürü Şakir ÇINAR, Mal Müdürü Fikret TEPE, Masa Tenisi Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Said YÜCEL tarafından madalya, kupa ve hediyeler takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap