BU NASIL BİR  SÜRPRİZ?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BU NASIL BİR  SÜRPRİZ?!!!
Haberin Tarihi: 19.8.2019 17:42:49 - Okunma Sayısı:8167 defa okundu.

…VE KAYMAKAM AKDAŞ’I UĞURLARKEN (Bölüm:2)

BU NASIL BİR  SÜRPRİZ?!!!

…VE KAYMAKAM AKDAŞ’I UĞURLARKEN

Zeki TARHAN/ ANKARA

Bölüm: 2

                Yazı dizimizin birinci bölümünde Şarki Karaağaç’a ağırlık vermiştik. İkinci bölümde ise, Eğirdir ağırlıklı olacak. Bu bölüme başlamadan önce, hemen bir düzeltme yapalım; Kaymakam AKDAŞ, Eğirdir’de Kurban bayramının birinci gününde yapılan bayramlaşmada, Isparta ve ilçelerindeki hizmet süresini dile getirirken şöyle diyordu: “…Biliyorsunuz dört yıldır Eğirdir’de, yaklaşık altı yıldır da Isparta’ da görev yapıyorum” Birinci bölümdeki maddi hatayı da böylece düzeltmiş olalım.

***

                Kaymakam AKDAŞ’ın Ş.Karaağaç’taki hizmetleri ile ilgili görüş aldığım Şakir AKSÖZ’e, Eğirdir ayağında Mehmet DEMİREL, Dr. Şerif ÖZONGUN, Uğur TURGUT, Şakir ÇINAR, Mustafa HOBANOĞLU, Abdullah SİNAN ile AKIN Gazetesinin dijital arşivini taramak suretiyle bu yazı dizimizin oluşmasına katkıda bulunan Nilgün SİNAN ve Hale K.CESUR’a teşekkür ediyorum.

***

                Yarım asırlık AKIN Gazetesi, EĞİRDİR’in hafızası idi. Ve bu hafıza kaybolmamalıydı. Eğirdir’in yarım asırlık geçmişi ve bu süreçte oluşan kent kimliği yeni nesillere ve de gelecek kuşaklara mutlaka aktarılmalıydı.

                İşte bu düşünceden hareket eden Kaymakam AKDAŞ, AKIN’ın yarım asırlık “DİJİTAL ARŞİV”i nin fikir babası olarak, teşvik eden / manevi destek veren / AKIN ailesini yönlendiren bir mülki amir olarak, yerel medya dünyasında da iz bırakıyordu…

***

                Eğirdir’ in iki kardeş prestij mekânı vardı: SAREM ve MAREM. Kaymakam AKDAŞ, bir ilçe kaymakamı gibi değil, bu kurumların bir büyüğü gibi bütün organizasyonlarında onları yalnız bırakmıyor, iyi ve kötü günlerinde hep yanında oluyordu… Kaymakam beyden ayrılmak, onlar için elbette üzüntüydü. Şakir ÇINAR, bir bakıma mutluydu, bunun nedeni ise Abdullah AKDAŞ’ın, onun memleketine gitmiş olmasıydı. Ve AKDAŞ’ın bundan sonra, ÇINAR’ın memleketine alınterini akıtacak olması, ÇINAR’ı mutlu etmeye yetiyordu…

***

                Eğirdir’ in sosyo/ekonomik ve sosyo/kültürel sorunlarının çözümlenmesinde; hep istişarede bulunan, fikir alışverişine açık bir yönetim anlayışını sergileyen AKDAŞ, kurum idarecilerini olumlu yönde etkiler, gece – gündüz rahatlıkla kendisine ulaşılıp, karşılıklı olarak kurumsal bilgi aktarımlarına olanak ve fırsat yaratırdı.

                Eğirdir tarımında; alternatif olarak Sorkuncak köyünde SAFRAN bitkisi, Bağacık köyünde Eğirdir’ in en fazla BAL üreten, florası zengin olan LAVANTA bitkisi ekimi sağlanarak, LAVANTA ve LAVANTA BALI üretimi, aynı zamanda “ÇİFTLİK TURİZMİ”nin bir kaynak değeri olarak, Kaymakam AKDAŞ’ın ufkunu açıyor ve hayallerini süslüyordu…

                Sorkuncak’ ta; Göl manzaralı (93) Dönüm LAVANTA TEPESİ!!! Üç sene Orman Teşkilatı bakacaktı, üç seneden sonra ise, Sorkuncak Köyü Muhtarlığı (=Köy tüzel kişiliği) na bakım ve kazançlarıyla birlikte tüm tasarruf yetkisi devredilmiş olacaktı.

                …Ve SORKUNCAK; ileride bölgenin en ideal ve de aranan LAVANTA BÖLGESİ olacaktı…

                Kaymakam AKDAŞ da; LAVANTA ve SAFRAN ile özdeşleşmiş bir idareci olarak anılacak, belki de SORKUNCAK’ın “LAVANTA TEPESİ”, çiftlik turizmi literatüründe; “AKDAŞ LAVANTA TEPESİ” olarak anılacaktı…

DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap