Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açıldı
Haberin Tarihi: 21.8.2019 10:35:30 - Okunma Sayısı:1114 defa okundu.

"Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren ve sergilenmeye değer eserler Isparta'lı sanatseverlerle buluştu.

Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca her yıl düzenlenen "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren ve sergilenmeye değer eserler Isparta'lı sanatseverlerle buluştu.

Bakanlık tarafından, "Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi "amacıyla, 2018 yılında 10.su düzenlenen "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda, ülkemizin çeşitli yörelerinden çiftçilerimizin üretim esnasındaki alınterini, emeklerini, üreten insanın tüm yorgunluğuna rağmen mutluluğunu gösteren, çoğu amatör fotoğraf sanatçısı tarafından fotoğraflanmış yüzlerce eser içerisinden, dereceye girerek sergilenmeye değer bulunan eserler  IYAŞ Park AVM de ziyarete açıldı.

Yapılan açılışa; İl Müdür Vekili Eyup Adıgüzel, Isparta Meteoroloji Müdürü Adnan Bilgili, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Üreticileri Birlik Başkanı Mustafa Aydemir, SAREM Müdür Yardımcısı Fuat Bilgin, İl Milli İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, İlçe ve Şube Müdürleri, kurum-kuruluş müdürleri ile kurum personeli ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.        

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Denizbank sponsorluğun da düzenlediği "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması" 2009 yılından bu yana düzenleniyor. Bu yıl 11.si düzenlenen yarışmada, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlandı.

Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması; Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşti.

Yarışmada geçen yılki ödülleri; Genel Katılım Birincilik Ödülü: 10.000 TL, İkincilik Ödülü: 8.000 TL, Üçüncülük Ödülü: 6.000 TL, TMO 80. Yıl Özel Ödülü: 6.000 TL, 10. Yıl Özel Ödülü: 6.000 TL, Çiftçi-Üretici Özel Ödülü: 6.000 TL, "2018 Buzağı Yılı" Tema  Özel Ödülü: 6.000 TL, Öğrenci Özel Ödülü: 6.000 TL, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Özel Ödülü: 6.000 TL, Denizbank Çalışanları Özel Ödülü:4.000 TL ve Sergileme/Albüm: 200 TL  olarak verilmiştir.

Bu yıl 11.si düzenlenecek olan yarışmanın başvuruları, 01 Temmuz – 30 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olup; tematik kategori 2019 yılında "Su" olarak belirlendi.

Her kesim ve yaş grubundan ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği sergi, 22 Ağustos 2019 tarihine kadar IYAŞ Park AVM de ziyaret edilebilecek.

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap