Eğirdir’de “Parfüm Bitkileri Çalıştayı” düzenlenecek.

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de “Parfüm Bitkileri Çalıştayı” düzenlenecek.
Haberin Tarihi: 28.8.2019 14:44:51 - Okunma Sayısı:4074 defa okundu.

Eğirdir’de Parfüm Bitkilerinin hâlihazırdaki durumu ve geleceğinin tartışılacağı “Parfüm Bitkileri Çalıştayı” düzenlenecek.

Eğirdir’de “Parfüm Bitkileri Çalıştayı” düzenlenecek.

 

Eğirdir’de Parfüm Bitkilerinin hâlihazırdaki durumu ve geleceğinin tartışılacağı “Parfüm Bitkileri Çalıştayı” düzenlenecek.

 İlimiz Eğirdir İlçesinde bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)’de Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile MAREM’in ortaklığında; Parfüm Bitkilerinin geleceğinin ve parfüm bitkileri sektörünün analiz edileceği durum tespit ve süreç iyileştirme kapsamında 9 Eylül 2019 Pazartesi günü “PARFÜM BİTKİLERİ ÇALIŞTAYI” düzenlenecek.

Çalıştayda çağrılı konuşmacılar olarak;

İlimiz Eğirdir İlçesinin yetiştirdiği önemli değerlerden birisi olan Erdoğmuş Parfüm Sanayii (EPS Fragrance) Sahibi Hüseyin ERDOĞMUŞ “Bölgede üretilebilecek kokulu bitkilerin üretim teknikleri, ekonomisi ve işleme teknolojileri ile sürdürülebilirliği” konusunda, 

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tarım Dairesi Başkanlığından Ticaret Uzmanı Güner GENÇER tarafından “ Itri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Dış Ticareti” konusunda,

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBU) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa TELCİ tarafından “ Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Yerel Çeşitlilik” konularında çağrılı bildiriler sunulacak. 

Ayrıca Çalıştay kapsamında tüm paydaşlar olan Üretici, Sektör Temsilcileri, Devlet yetkilileri Sivil Toplum Kuruluşları ve bilim insanlarının bir araya getirildiği üç çalışma masasında parfüm Bitkilerinin geleceği ve sektöre ait mevcut durum tespitinin yapıldığı ve süreç iyileştirme çalışmalarının planlandığı ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRGESİYLE rehber hazırlanacak.

Bu rehberin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Tarım Şurası Kararları içerisinde yer alması için ilgili makamlara gönderilecek.

Konuya ilgi duyan tüm parfüm bitkileri paydaşlarının katılımı bekleniyor.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap