Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu Başladı
Haberin Tarihi: 4.9.2019 12:21:06 - Okunma Sayısı:3447 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu başladı

2'nci Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu Başladı

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu (Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries LimnoFish’2019) geniş katılımlı bir açılış ile Elazığ ilinde başladı.
Fırat Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılış programına Tarım ve Orman Bakanlığından temsilciler, Azerbaycan, Cezayir, Irak, İran, Mozambik, Nijerya, Romanya ve Ukrayna ülkeleri ile Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, uzmanlar, kamu kurumlarından davetliler, sektör temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı. 
Açılış konuşmaları ile başlayan sempozyum programı, Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesinden Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Ukrayna Vasily Karazin Kharkov Ulusal Üniversitesinden Serge Utevsky ve Fırat Üniversitesi Su Ürünleri fakültesinden Prof. Dr. Naim Sağlam'ın sunumları ile devam etti.
Sempozyumda, ekoloji, balıkçılık yönetimi, balık işleme teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği ve hastalığı, genetik ile biyoloji gibi konularda uluslararası paylaşımlar yapılacaktır. 
Yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı iki ayrı salonda, üç gün sürecek olan sempozyumda ülkesel ve küresel ölçekte limnoloji alanında bildiriler sunularak bilimsel ortamda tartışmalar gerçekleştirilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap