Eğirdir’de Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama Kursu Tamamlandı: 16 Kursiyer Sertifika Aldı
Eğirdir’de meyvecilik alanında bilgi ve becerilerin artırılması amacıyla düzenlenen “Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama Kursu” başarıyla tamamlandı. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) iş birliğinde gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerler, eğitim sürecinin ardından sertifikalarını almaya hak kazandı.
Teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği kurs kapsamında katılımcılara meyve ağaçlarında doğru budama teknikleri, aşılama yöntemleri, bitki sağlığının korunması ve verimliliğin artırılmasına yönelik bilgiler aktarıldı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde kursiyerler, uygulamalı çalışmalarla mesleki deneyim kazanma fırsatı buldu.
Eğitim programını başarıyla tamamlayan 16 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Kurs sonunda gösterdiği başarıyla birinci olan kursiyer Fatma Tekdur ise özel olarak ödüllendirildi. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Taran, kursun birincisi olan ve aynı zamanda kursun tek kadın kursiyeri olan Fatma Tekdur’a budama makası hediye ederek başarısını kutladı.
Törende konuşan yetkililer, tarımsal üretimde kalite ve verimliliğin artırılması için üreticilere yönelik eğitim faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, benzer kursların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.
Katılımcılar ise kurs sayesinde meyve yetiştiriciliği konusunda önemli bilgiler edindiklerini belirterek, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve eğitmenlere teşekkür etti. Eğitim programının, bölgedeki meyvecilik faaliyetlerine katkı sağlaması ve bilinçli üretimin yaygınlaştırılması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.