Okullar Açıldı…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Okullar Açıldı…
Haberin Tarihi: 9.9.2019 11:32:08 - Okunma Sayısı:2612 defa okundu.

2019 -2020 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü (bugün) başladı.

Okullar Açıldı…

2019 -2020 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü (bugün) başladı.

3 aylık tatil döneminin ardından 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı başlarken, ilk derslerine yetişmek için evlerinden çıkan öğrenciler, ailelerinin denetiminde okulun yolunu tuttu. 

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlçemiz okullarından Muazzez ve Yaşar Şapçı İlköğretim okulunda küçük bir tören yapıldı. Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Ercan Öçal, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Öçal: “Hiçbir velimizin okul koridor ve sınıflarında, okul bahçesinde bulunmasını ve gezmesini istemiyorum…”

Muazzez ve Yaşar Şapçı İlköğretim Okuluna yeni atanan Müdür  Ercan Öçal, konuşmasında şunları söyledi; “2019-2020 eğitim öğretim yılını bugün itibariyle başlamış bulunuyoruz. Okulumuzda; 9 sınıf, 2 anasınıfı ve 1 özel eğitim sınıfı olmak üzere, yaklaşık 200 öğrenci, 14 öğretmen ve 1 yönetici olarak eğitim ve öğretime hazırız.

Öğretmenlerimiz 2 ay, öğrencilerimiz yaklaşık 3 ay tatil yaptı. Yeteri kadar dinlendiklerine inanıyorum. Artık öğretmen ve öğrencilerimiz için çalışma zamanı.

Biz hizmetli arkadaşlarla birlikte bu tatil döneminde okulumuzun eksikliklerini gidermek ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmak için hafta içi, hafta sonu demeden çalışmalar yaptık. Eskimiş PVC’lerin değişiminden, boya işleri, kapıların kaplanması, zeka oyunları sınıfının yapılmasından, küçük çaplı tamir bakım işlerini tamamladık. Hizmetli arkadaşlara ve geçen hafta işbaşı yapıp sınıflarını hazırlayan öğretmen arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bir çok velimizle tanışıyoruz, tanışmadığımız veliler ile de zaman içerisinde tanışacağız. Siz değerli velilerimizden öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim görmeleri için bazı isteklerimiz olacak.

İlk hafta anasınıfı ve 1.sınıf öğrencilerimizden uyum problemi olan öğrenci velilerimiz hariç olmak üzere hiçbir velimizin okul koridor ve sınıflarında, okul bahçesinde bulunmasını ve gezmesini istemiyorum. Görüşmesi olan, işi olan okul yönetiminden izin alarak gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerimizin moral ve motivasyonunun yüksek tutacak şekilde davranışlar göstermenizi rica ediyorum. Basit meselelerden dahi öğretmen arkadaşların motivasyonunun bozmanızda en fazla yine eğitim öğretim etkilenecektir.

Öğrencilerimizi teknoloji bağımlılığından kurtarmak ya da korunmak için öncelikle anne babaların evdeki teknolojiyi bilinçli kullanması gerekir.

Evde aile olarak okumaya zaman ayırın. Anne baba okumaya zaman ayırmazsa öğrencinin de kitap okuma alışkanlığı kazanması zordur.

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un da değdi gibi “Velilerimiz bırakın öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın. Okulda benim çocuğum anlayışından vazgeçilmeli. Çocuğunuzun arkadaşı olmayın, arkadaş rolü üstlenmeyin. Çünkü çocuğunuzun hayatı boyunca zaten bir çok arkadaşı olacak ama sadece bir anne ve babası olacak. Anne baba rolünü başkası üstlenemez.

Bu ve benzeri zaman içerisinde velilerimize ve öğretmenlerimize uyarılarımız olacaktır.”

Okul Müdürü Ercan Öçal, sözlerinin sonunda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Okul Müdürü Öçal’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşımızı söyleyen öğrenciler tek tek sınıflarına girerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen okul kitaplarını incelediler.

Okula başlamanın heyecanını yaşayan öğrenciler, 3 ay tatilin ardından, sınıf arkadaşlarıyla hem sarılarak hem de konuşarak hasret giderdiler.

 

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ NASIL OLACAK?

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019'da başlayacak.

25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere Eğirdir’de; bilgi, başarı, keyif, huzur, enerji ve sabır dolu bir yıl olmasını temenni ederiz.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap