EĞİRDİR FOTOĞRAFLARI-12-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR FOTOĞRAFLARI-12-
Haberin Tarihi: 19.1.2015 09:43:00 - Okunma Sayısı:1304 defa okundu.

EĞİRDİR FOTOĞRAFLARI-12-

EĞİRDİR’DE FOTOĞRAFÇILIK

ŞÜKRÜ SAVAŞ

            Alttaki fotoğraf Yazla’yı başka bir yönden görüntülüyor. “Beltaşı” denilen yer burada görülmektedir.

            Bugünkü, Isparta’ya giden sahil yolunun açılmasından evvel, yamaçlardan ve katran ağaçlarının arasından geçen tarihi yol “Karadede”yi ve “Babasultan Kapısı”nın bulunduğu yeri geçtikten sonra ikiye ayrılır. Bu ayrımdan 100 metre kadar sonra tekrar ayrılarak, beyaz çakıl taşlarının süslediği ve Yazla Tepesi’ne kadar cetvelle çizilmiş gibi dümdüz uzayan plaj yolunu teşkil eder. İşte bu iki ayrım arasında, çok dik bir yamaçta, kayaya oyulmuş ve insan sırtının sığabileceği genişlikte bir oyuk vardır. Buna Beltaşı deniyor.
 

            Sırtında ağır yükle bu beldeden yukarı çıkan insanlar dinlenmek için yüklerini bu oyuğun içine oturtarak bir müddet bellerini dinlendirdikleri için bu oyuğa bu ad verilmiştir. Fotoğrafta S harki çizerek görünen yolun tam ortasındadır.

            Ortadaki katran ağacı Eğirdir coğrafyasının güzelliğine güzellik ve haşmet katan ve vaktiyle Oluklacı yamaçlarını baştan başa kaplayan ormandan nasılsa kalabilmiş bir örnektir. Bu semte ismini vermiştir: “Katranlar” Semti. Bu yamaçların tekrar katran ormanı haline getirilmesi Eğirdir’e zenginlik kazandıracaktır.

devam edecek

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap